2024. február 26. hétfő
Edina napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

Hirdetések

Kiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2016-07-10 12:09:00

Knaus Partnertalálkozó

Még néhány nap és megkezdődik az Első Knaus Partnertalálkozó Agárdon, a Park Strand Kempingben. A négy napos rendezvényre várják a kempingezés szerelmeseit, és azokat is, akik még csak most szeretnének megismerkedni ezzel az életformával.  A rendező Hollakó Kft. vezetőjétől úgy értesültünk, hogy van még hely a kempingben, de a részvételhez feltétlen be kell jelentkezni. A részletes programok és a jelentkezési lap innen érhető el.

2016-06-30 16:50:00

Bajai Halfőző

Bajai Halfőző Fesztivál

Baja a halászlé fővárosa, amit évről évre bizonyít ország-világ előtt. A valódi, bográcsban főzött, forró, ínycsiklandóan finom bajai halászlé a hozzá készített házi tésztával nem hasonlítható semmi máshoz! Ráadásul, ha ez a páratlan kulináris élvezet még egy óriási fesztivállal, több színpados, rendkívül változatos zenei kínálattal is párosul, az garantáltan felejthetetlen élménnyé válik minden látogató számára! Ezek után már nem lehet kérdés, hogy ha július második hétvégéje, akkor Bajai Halfőző Fesztivál! www.bajaihalfozofesztival.hu Szállás az Ifjúsági Szálló és Kempingben vehető igénybe.

2016-06-27 13:47:00

Ide érdemes lesz eljönni…

Agárd Knaus

Részletek, és jelentkezés a képre kattintva.

2016-06-26 10:38:00

Levanter logo

Elindult az idei első Levanter lakóautós túra - Erdélyben töltjük az elkövetkező két hetet. Akit részletesen is érdekel, hogy mi történik a csoporttal az minden nap rövid képes beszámolót talál a következő címen:
http://levanter.hu/uton-vagyunk.html

2016-06-23 11:02:00

rendőrség logo

50 km/óra 70 km/óra 80 km/óra

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a VÉDA rendszer által rögzített adatok alapján a – 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó – gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedők az átlagosnál gyakrabban követik el a sebességtúllépés jogsértést, vélhetően a KRESZ vonatkozó szabályainak hiányos ismeretei miatt. A KRESZ idevágó rendelkezése alapján ez esetben autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Részleteke a police.hu oldalon.

2016-06-18 09:57:00

MHKK logo

MHKK Hírlevél

Tájékoztatom  a tagságot, hogy az Alapszabály értelmében az elnökség mandátuma ebben az évben lejár. A szeptember 3-ra Tiszakécske - Kerekdombra meghirdetett közgyűlésen meg kell választani az elnökség és a felügyelőbizottság tagjait.

Javaslatokat kérünk az elnök, elnökhelyettesek és a felügyelőbizottság tagjai személyére, valamint ha valaki szívesen vállalná, bármelyik tisztséget kérjük, jelezze.

A javaslatokat, jelentkezéseket az mhkk@mhkk.hu e-mail címre kérjük küldeni.

A beérkezett javaslatokat, jelentkezéseket továbbítjuk a jelölő bizottság (Gittler József, Szappanos Sándor, Burián Gábor) tagjainak.

Mórocz Imre MHKK elnök

2016-06-17 08:35:00

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk rendezvényünket Kiskunmajsán:

LEVENDULA SZÜRET.

Erre az alkalomra tisztelettel invitáljuk Önt és kedves barátait, klubtársait, bízva abban, hogy kellemes időjárás mellett tölthetünk el egy hétvégét.

Rendezvényünk időpontja: 2016. június 25-26.

Reméljük felkeltettük érdeklődését, kérjük, hogy további információért tekintse meg honlapunkat (www.jonathermal.hu) címen.

Töltse ezt a hétvégét a kiskunmajsai kempingben és vegyen részt a Lópofa Csárdába szervezett levendula szüreten. A levendula szüret programját színesítik, bemutatók, helyi termékek, kézművesek, koncertek, és gasztronómiai termékek.

 Balog Zsolt motelvezető

2016-06-06 09:23:00

MCCC logo

„Kempingezők világnapja”  Invitálás

        Az MCCC Elnöksége az Agárdi Jubileumi Találkozó alkalmával az ott jelenlevő FICC elnöknek, Pereira úrnak felvetette, hogy a világ kempingezői minden évben, június 29-én Péter és Pál napon – mint világnapon -  emlékezzenek a kempingezésre. Erre az ad okot, hogy Pál apostol a zsidó szokás szerint mesterséget is tanult, sátorkészítő lett, mellyel apostolkodása idején is foglalkozott.

        A FICC vezetése eddig nem döntött az ügyben. Az MCCC Elnöksége ugyanakkor úgy véli, a „kempingezők világnapja”-ja jól alkalom lehet a kempingezési mozgalom népszerűsítésére,

        A magyar kempingező társadalom összefogását erősítendő, a hagyományteremtés szándékával hirdetjük meg a 2016. június 24.-július 03. között Balatonbogláron megtartandó találkozót, melynek programja az MCCC www.mccc.hu internetes lapján olvasható. A találkozóra  természetesen örömmel várjuk a külföldi társklubok tagjait is.

2016-05-31 18:33:00

F.I.C.C. logo

Megérkezett a F.I.C.C. INFO kiadvány 2016/5

A kiadványban megtaláljuk a 84. International Rally F.I.C.C. részletes programját, a kemping pontos GPS koordinátáit, az ajánlott útvonalakat. Időjárás előrejelzést Ponte Do Lima körzetére, valamint a fontosabb telefonszámokat, és a Portugál Kemping Szövetség webcímét. Előzetest olvashatunk a 85. Imternational Rallyról, ami 2017. május 17-től 26 ig lesz Törökországban, Datça-ban. A Taiwanon rendezendő 86. Imternational Rally és a 2018-ban Berlinben rendezendő 87. Imternational Rally weboldala is elérhető. További hasznos információk a kempingezés világából. Az angol nyelvű F.I.C.C. INFO2016/5 innen letölthető.

2016-05-28 12:41:00

MCCC logo

Pünkösdi Kempingtalálkozó Celldömölkön 

A fagyosszentek ebben az évben pontosan érkeztek. Hírüknek megfelelően esős, hűvös szeles időt hoztak. Jól lehűtötték a május elején már megszokott szép napokat. Alaposan ráijesztettek a találkozóra jelentkezettek egy részére, ugyanis többen – hallgatva a meteorológiai előrejelzéseket - már a találkozó kezdete előtt lemondták részvételüket, mások meg csendben elmaradtak. Katona Júlia részletes beszámolója az MCCC weboldalán olvasható, ugyan itt a találkozó képgalériája is elérhető.

2016-05-24 12:17:00

DKK logo

Rétes Fesztivál Kiskőrösön

Alig jöttünk haza Csisztáról, máris váratlanul tovább mentünk Kiskőrösre, mivel kiderült, hogy ott rétes fesztivál lesz a hétvégén. Gyorsan kőr e-mailt küldtem és nem várt eredmény  született,  ugyanis  24 egységgel képviseltük a fesztivált. Fantasztikus élményben volt részünk. A beszámolót Treszner Marcsi készítette, képgaléria is megtekinthető.

2016-05-19 11:09:00

Knaus Tabbert

Knaus Partnertalálkozót szerveznek a Hollakó Karaván Kft. ötlete alapján

Agárdon a Park Strand kempingben, 2016. július 21 és 24. között szervezi meg az első partnertalálkozóját a Knaus Tabbert Kft, a Knaus, Weinsberg, T@b lakókocsik gyártója, a találkozón részt vesznek a hazai és európai kereskedelmi partnereik. Az egységdíj 2 felnőtt részére: 4.900,- Ft lesz, 14 éven aluli gyerekeknek ingyenes.
Részletek később. A logora kattintva le lehet tölteni a jelentkezési lapot.

2016-05-18 08:05:00

Jánoska logo

VÍZI FELVONULÁS A JÁNOSKA-ERESZTÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ PROGRAMON
Baja városa az idei évben is megrendezi hagyományőrző programját, a Jánoska-eresztést. A program keretében lampionos vízi felvonulásra kerül sor a Sugovicán. Az eseményen két nagyhajó vesz részt, továbbá lehetőséget teremtünk minden kisgép hajóval, csónakkal, kajakkal, kenuval rendelkező érdeklődő számára a fáklyás vízi felvonuláson való részvételre.

Időpont: 2016. május 21. szombat, 20 óra 15 perc
Gyülekező időpontja: 19 óra 45 perc
Gyülekező helyszíne: Türr István Kilátó előtti vízterület

Kísérje Ön is Szent János szobrát a Sugovicán, a Duna-menti városrészből, Szentjánostól a Petőfi-szigeti rendezvény térig. A felvonulás a kemping területéről követhető. Részletek a fenti képre kattintva.

Szállás foglalás: Ifjúsági Szálló és Kemping, telefonon  a 76 522 230 as számon, vagy a szallas@bajaiturismus.hu e-mail címen.

2016-05-17 13:23:00

Kiskőrös

Május 20- és 22. között tartják Kiskőrösön, a Városalapítók Napját. A három napos rendezvény kiemelkedő eseménye lesz az Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál. Az meteorológiai előrejelzések alapján kellemes májusi időben lesz részük a rendezvényre kilátogatóknak. Kempingezőknek a Kiskőrösi Termálfürdő kempingjét ajánljuk, ahol barátsággal és színvonalas szolgáltatással várják a bel és külföldi kempingezőket. A Dunántúli Kemping Klub is ide várja tagjait. A rendezvény részletes programját a logora kattintva lehet letölteni.

2016-05-13 10:18:00

I love campinform

Ki lesz a 300-dik?????

Lassan, de biztosan…. eljutottunk a 299-dik kedveléshez a Facebookon.

Köszönjük!

De vajon ki lesz a 300-dik lájkolónk? Reméljük, minél hamarabb köszönthetjük Őt is.

2016-05-13 09:17:00

MCCC logo

Új vezetősége van az Magyar Camping és Caravanning Clubnak 

 

2016. május 7-én, szombaton az MCCC Taggyűlése értekezletet tartott a Mária utcai irodájában. Az Elnökség és a Felügyelő Bizottság beszámolója után megtörtént a tisztújítás. A Taggyűlés új elnökké dr. Abonyi Mátyást választotta meg, elnökhelyettesek Krausz József és Kincses József lettek. A Felügyelő Bizottság tagjait a Taggyűlés megerősítette a tisztségükben.  A Karavanning Kft. végelszámolásának elfogadásával a  Klub Kft-je megszűnt.

Sok sikert kívánunk az új elnökség munkájához! Campinform szerkesztői

2016-05-11 07:48:00

DKK logo

Celldömölki Május-1

Nagyon vártuk az új helyszínt ahol eddig még nem voltunk. Nagyon rossz időpontra sikerült  tervezni  mivel  a május.-1  hétvégére esett ezért szabadság kellett sokaknak, de a ballagások is ezen a hétvégén voltak és még ráadásul az idő is rossz volt a hét elején.

De  ahogy hallottuk, baranyában  hét közben is esett és rosszabb idő volt, mint nekünk. Bár kis létszámmal voltunk jelen azok, akik ott voltak nagyon jól érezték magukat. Treszner Marcsi készített beszámolót és a képgalériát.

2016-05-10 09:56:00

MCCC logo

MCCC Május 1. Szentesen

Kedves kis szösszenet hívott Szentesre az MCCC web lapján: „Kemping a Kurca partján tárt karokkal minket vár”. Nem volt egyszerű a városközponttól kb. 500 méterre lévő Széchenyi ligetben, a város szabadidő központjában megtalálni a kempinget, illetve annak bejáratát. A GPS irányított a régi, de már lezárt bejárathoz, az új bejárat kiírását meg nem láttuk. Némi bizonytalankodás után az étteremből éppen kijövő kempinges társak segítségével sikeresen bejutottunk a kempingbe. Jártak így többen is! Említették a recepción, hogy érdeklődéssel figyelték az előttük oda-vissza haladó lakóautókat. Mi történt a kalandos megérkezés után, azt Katona Julia írásából megtudhatjátok. Képgaléria a találkozóról a www.mccc.hu oldaláról.

2016-05-04 08:29:00

MCCC logo

A Magyar Camping és Caravanning Club 2016. május 07-én (szombaton) 10 órakor az MCCC irodában, (Budapest, VIII. ker.,  Mária u. 32-34. II. emelet 4.) T A G G Y Ű L É S T tart. Részletek az MCCC weboldalán a Friss hírek rovatban.

2016-05-04 08:12:00

DKK logo

DKK közlemény a Pünkösdi Találkozóról

Itt küldöm a Pünkösdi Csisztafürdői találkozó árait. Szokás szerint lesz Pünkösdi király választás, és azt megelőzően játékos vetélkedő is.

Aki még nem járt arra ne hallgasson a GPS-re mert elvisz a földes útra. Az a lényeg,hogy Buzsákra kell menni ott a községháza után jobbra, az visz Csisztára. A megkezdett építkezések után balra be kell menni, mert nem látszik az útról a kemping. Én 10.-étől ott leszek, aki akar, jöhet előbb.

Marcsi

DKK Csiszta

2016-04-29 07:59:00

Europa Rally 2016 logo

Gyorshír!!!

Figyelem! A Hollandiában rendezendő Europa2016 Rally-re további jelentkezőket nem fogadnak, a rendezvény kempingje megtelt! Információ a www.mccc.hu weboldalról.

2016-04-28 09:53:00

1% felajánlása

Adóbevalláskor, ha rendelkezik az adó 1%-ról, azzal segíteni tudja a kemping klubok működését. Az adó 1% felajánlása semmibe sem kerül, de nagyon sokat segít vele!

Sok kicsi sokra megy!

Figyelme és Támogatása révén a családias közösséget, a fesztelen időtöltést és a természetet szerető kempingezők ügyét tudja támogatni!

A Magyar kemping klubok közül az alábbiak részére lehet felajánlani az adója 1 %-át.

Baráti Karaván Klub                                   adószám:    18020034-1-42

Baranyai Camping Club                             adószám:    18325164-1-02                    

Magyar Camping és Caravanning Club     adószám:   19816092-2-42

Magyar Hagyományos Kemping Klub      adószám:   18261657-1-43

Táborozó Természetbarátok Egyesülete  adószám:   18864401-1-17

BCC logo  BKK logo  MCCC logo

MHKK logo  TTE logo

2016-04-26 11:51:00

Sárkány kép

Hosszútávú Sárkányhajó Magyar Bajnokság

Április utolsó hétvégéjén, 30-án 10 órától kezdődnek Baján a sárkányhajó versenyek. A látványos programok helyszíne a Petőfi- sziget, Ifjúsági Szálló előtti partszakasz. Nagyszerű lehetőség a kempingezők számára, hogy testközelből élvezhessék a verseny minden pillanatát, hiszen a lakóegységekkel közvetlen a Sugovica partjánál tudnak táborozni. A részletes programokat a képre kattintva lehet megtekinteni. Szállás, az Ifjúsági Szálló és Kempingben vehető igénybe.

2016-04-23 09:35:00

MCCC logo

MCCC Közlemény

A korábbiaktól kicsit eltérően, ebben az évben - a már eddig lefoglalt találkozókra - felrakjuk weboldalunkon az online jelentkezés lehetőségét.Erre azért van szükség, hogy a kempingek tudják, hogy cca. hány egység vesz majd részt a találkozón, ezen kívül a programok szervezéséhez is szükségünk van erre a számadatra.

Különösen fontos ez a szlovákiai Bajmócban megrendezendő találkozó kapcsán, mert a rendezvény szervezői a várható létszámadatok hiányában, nem tudnak a szállásról, programokról tárgyalni.Kérlek Titeket, aki már eldöntötte, hogy hova jönne az MCCC 2016 évi találkozóira, úgy töltse ki a jelentkezési lapot és küldje azt meg részünkre.

2016-04-20 14:24:00

Speedmarathon

Mint arról korábban hírt adtunk, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajt végre.  

A rendőrség felhívására számos állampolgári javaslat érkezett a rendőrségre. Ezen jelzések és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat, amelyek a mellékelt táblázatokban megtalálhatóak.  Az ellenőrzések helyszínére a rendőrség megyénként 10-10 főt meghív a javaslatot tevők közül, akik e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről.  Információ a police. hu weboldalról, ahol megyénként megtekinthetőek az ellenőrzési pontok.

A rendőrség köszöni az állampolgárok együttműködését és segítségét!

2016-04-18 09:05:00

Anita Camping logo

Anita Camping & Nyaralóházak Tiszakécskén

„2016-ban olcsó kempingárakkal megújult bejárattal új építésű tusolóval és 6 db nyaralóházzal várjuk Kedves Vendégeinket Tiszakécskén."

Ami az Anita Campingban változatlan: az itthon és Európa szerte ismert vendégszeretet és a családias légkör.
Ami az Anita Campingban új lett: tágasabb parcellák, vadonatúj vizesblokk és recepció.
Vadonatúj szolgáltatásként már választhatja az összkomfortos, kb. 30 m2-es, minden kényelemmel felszerelt Nyaralóházainkat is.

Az Anita Camping szolgáltatási palettája is kibővült. Például, ha gyógyvízre vágyik, akkor az idei szezontól kezdve választhatja a szomszédos Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőt (régi nevén: Tisza-parti Termálfürdő) vagy a kőhajításnyira eső Kerekdombi Termálfürdőt is.  
Tovább információk: www.anitacamping.hu. Képek a megújult kempingről.  

2016-04-16 10:27:00

Június közepéig végezhetőek el az ingyenes közlekedésbiztonsági képzések

Márciustól ismét elérhető a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködésében biztosított térítésmentes online tananyag a tanuloknak.hu és a kreszfelfrissito.hu weboldalakon.

A program megalkotóinak célja továbbra is az, hogy a korszerű eszközökön, szórakoztató formában elérhetővé tett tartalmaknak köszönhetően a legfogékonyabb korban lévő óvodások, iskolások megismerkedjenek a legfontosabb közlekedési szabályokkal. A KRESZ felfrissítő a már jogosítvánnyal rendelkezők számára biztosít naprakész, a jogszabályi környezet változásaihoz igazított tudást. A szabályismeret és közlekedési morál fejlesztésének kézzelfogható eredménye a közúti balesetek számának csökkenése lehet. Információ kormány.hu weboldalró.

2016-04-14 10:57:00

KSK logo

4. Nemzeti Kempinges Zarándoklat – Jasna Góra 2016

A rossz idő ellenére rekord számú résztvevő jelentkezett a 4. Nemzeti Kempinges Zarándoklatra. Előzetesen 382 egység jelentkezett, a helyszínen további 43 csatlakozott, így 425 egység (lakóautó és lakókocsi) körülbelül 1100 fő vett részt a találkozón. A rendezők köszönik az előzetesen és a helyszínen végzett szervező munkát. Tudomásunk szerint két magyar egység is részt vett a találkozón.

„Isten áldja meg a Zarándoklat részt vevőit, az ima, a kellemes légkör, és az egymás iránti barátság… Találkozunk jövőre!”

A cikk megjelent a CampRest.com weboldalon, ahol fényképek is vannak a legnagyobb lengyelországi találkozóról. A találkozó hivatalos weboldalán http://razemwdrodze.com/ egy videón is megnézhető a helyszín.

2016-04-11 12:58:00

Levanterlogo

XVI. Lakóautó Börze és Teadélután 

A használt lakóautók tavaszi seregszemléjére a Levanter Lakóautó Kft. telephelyén kerül  sor, melynek címe: 1149 Budapest Mogyoródi út. 16-20.  (Hungaroszerviz telep, a Mexikói út sarkánál). Az időpont: 2016. április 16. szombat, a Börze 9 és 14 óra között várja a látogatókat. A belépés magánszemélyek számára természetesen díjtalan, mint ahogyan a parkolási lehetőség is, amit a közelben lehet igénybe venni.

Délután 3 órától rendezik a Teadélutánt, ahol érdekes előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők. A péntek és szombat éjszakára a Levanter Lakóautó Kft. telepe egy rögtönzött kempinggé alakul: mindazok lakóautójukban ott tölthetik az éjszakát, akiket a börze és a teadélután érdekel. Az előadásokra és a kempingbe a belépés ingyenes! További információk: Dezső András, telefon:  30/9250-682, 1/220-7976

2016-04-08 18:12:00

FICC logo

Megérkezett a F.I.C.C. INFO kiadvány 2016/4

A kiadványban megtaláljuk a 84. International Rally F.I.C.C. részletes programját, a kemping pontos GPS koordinátáit, az ajánlott útvonalakat. Időjárás előrejelzést Ponte Do Lima körzetére, valamint a fontosabb telefonszámokat, és a Portugál Kemping Szövetség webcímét. Előzetest olvashatunk a 85. Imternational Rallyról, ami 2017. május 17-től 26 ig lesz Törökországban, Datça-ban. További hasznos információk a kempingezés világából. Az angol nyelvű F.I.C.C. INFO2016/4 innen letölthető.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49 
Copyright - Campinform.eu | 2008-2024 | All Rights Reserved! | Impresszum