2019. január 22. kedd
Vince napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

HirdetésekKiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2013-09-23 08:33:00

Május 1-től módosult a KRESZ

Elsősorban az iskolabuszok nagyobb közlekedés-biztonságát szolgálják a módosult szabályok, de más témában is történt KRESZ finomítás.

Az egyik legfontosabb változás, hogy 2013. május 1-jétől párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton tilos lesz elhaladni a gyermekszállító autóbuszok mellett az utasok be- és kiszállásának ideje alatt. Részleteket ITT lehet elolvasni.

Forrás: www.kreszvaltozas.hu

2013-09-22 17:48:00

Eladó a Forrás Kemping Magyarhertelenden

Magyarhertelend üdülőövezetében eladó a "Forrás" Kemping. Területe 1,9 ha, vizesblokk, könnyűszerkezetes és fa melléképületek, hatszögű - büfének és mosogatónak kialakított - faház és egy fizikailag teljesen elkülönített 105 négyzetméter hasznos alapterületű családi ház tartozik hozzá. Fotók a www.forrascamping.atw.hu WEB oldalon találhatók, személyes megtekintés előzetes egyeztetést követően lehetséges. Irányár 55 mFt.

Telefonszám: 00 36 72 521 110. Magánszemélyként értékesítem az ingatlant! Böjthe Balázs

2013-09-20 09:40:00


Csak emlékeztetőül, még nem késő elindulni.

Holnap, szeptember 21-én rendezik meg a Jonatermál Kemping területén Kiskunmajsán a

Szüreti Mulatságot.

Akinek még nincs programja a hétvégére, érdemes bejelentkezni erre a rendezvényre, nem fog csalódni a programokban és a vendégszeretetben. Részletes programok a képre kattintva olvashatóak.

2013-09-20 09:24:00


Véget ért a Macedónia- Albániai körút

Haza indultak a Levanter Lakóautó Kft. által szervezett 14 napos körutazás résztvevői. Az élményekkel teli utazásról a cég weboldalán olvashatunk fényképes beszámolót.

2013-09-18 07:57:00


Köszönetnyilvánítás!

A Magyar Camping és Caravanning Club Elnöksége örömmel vette tudomásul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  értesítését, mely szerint  az adófizető magánszemélyek egy része az egyesületünket jelölte meg kedvezményezettként a 2012. évi személyi jövedelemadója egy százalékának felajánlásakor. Az adóhatóság nyilvántartása szerint a felajánlott összeg várható nagysága:  

200.000,-Ft.

Az Elnökség hálásan köszöni a felajánlást, és egyúttal  arról tájékoztatja az Egyesület tagságát, hogy a felajánlott összeget a 2014. évi kempingtalálkozók színvonalának  javítására kívánja felhasználni.

Antal Béla István

         elnök

2013-09-15 18:13:00

Last Minute apartmanok a Sárkány Apartman & Kempingben!

Iskolás csoport szálláslemondása miatt szeptember 16-tól szeptember 20-ig (hétfő-péntek) felszabadult 6 db kényelmes 4 fős apartmanunk, amely 2 és 3 fő részére is igénybe vehetők utószezoni árakkal akár az akciók igénybevételével is.

Az apartman ára természetesen minden vendégünk számára tartalmazza a belépőket a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe, sőt fürdőnkbe számukra ingyenes a belépés az érkezés és az elutazás napjára is!

További információ és szállásfoglalás: Horváth Ágnes 06-70/338-5456 vagy horvath.agnes@sarkanyfurdo.hu

2013-09-14 15:21:00

A 17. Dahlie Rallye eseményeiről készítettünk egy beszámolót. A találkozóról készített fényképeket a PZM, valamint a Caravan Club v AČR Šumperk tudósítóinak köszönjük.

Képgaléria 1, 2, 3, 4, 5, videó.

2013-09-14 10:05:00


A Baranyai Camping Club szeptemberi találkozójáról Treszner Marcsi beszámolóját adjuk közre, és a képgalériát is meg lehet nézni.

2013-09-13 17:57:00

Szüreti Mulatság 2013. szeptember 21-én a Jonathermál Kemping területén Kiskunmajsán

Hamisítatlan szüreti hangulat, szüreteléssel, szőlőpréseléssel és must kóstolással.

Szilvalekvárfőzés, paprikafűzés. Kirakodó vásár, kézműves foglalkozások, kovács- és kádármester bemutatója.

A vállalkozó szellemű vendégeink kipróbálhatják magukat játékos vetélkedőkben, paprikafűzésben, tökfaragásban. A legügyesebbek nyereményben részesülnek!

Csettegő verseny és Dutra találkozó (kellő létszámú jelentkező esetén), Mayossa néptáncbemutató, Bartalos Tamás erőemelő bemutató, Jurta, Verklis, .Dalárda

Finom ételek és italok egész nap. Este vacsora és zenés, táncos mulatozás! Vacsora közben zenél a Taksonyi Szigeti Fiúk Zenekar. Az ebéd- és vacsorajegyeket elővételben kell megvásárolni a motel recepcióján!

A programok külön belépő nélkül látogathatók!

Mindenkit szeretettel vár a JONATHERMÁL Kemping!

További információ a motel recepcióján.
77/481-855 info@jonathermal.hu

2013-09-04 09:31:00

    

Két találkozóról kaptunk beszámolót, az egyiket a 79.F.I.C.C. Rally- ról, ezúttal Székely Péter MAKEOS titkár írását közöljük, a másik pedig a BCC soltvadkerti találkozójának képes és szöveges beszámolója Galambos Reni jóvoltából.

2013-09-02 13:19:00Megyei vadász és horgásznap Kiskunmajsa- Üdülőfaluban szeptember 14-én.

A XXI. Bács-Kiskun Megyei Szent Hubertus Vadász- és Horgásznap részletes programja itt olvasható el. Aki a programok idejére szállást keres, látogasson el a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, Motel, Kemping weboldalára a szállások fülre kattintva megtekintheti a kínálatot.

2013-08-30 09:30:00

            

Itt van az ősz, itt van újra ….

Még egy nagy neki rugaszkodás a kempingezés szerelmeseinek. Szerencsére sok kempingklub gondolkozott úgy, hogy nemcsak a nyári vakáció idejére szervezett programokat, hanem az ősz eleji kellemes nyárvégi időjárásban is szerveztek találkozókat. Ezekből a programokból adunk közre egy csokorral. Útra fel!

Szeptember 5- től több szervezett program is lesz a bel és külföldi kempingekben.

Szeptember 5- 8-ig         MHKK           szervezésében              Kirándulás Sárospatakra                                                         Sárospatak,                                       Thermálfürdő és Kemping

Szeptember 5- 8-ig         BCC             szervezésében              Őszi Találkozó

                                   Tamási,                                               Termál Motel és Kemping

Szeptember 5- 8-ig       Dahlie Rallye  szervezésében               17. Dahlie Rallye Krakkó

                                   Krakkó, PL                                          Krakowski Klub Kajakowy

Szeptember 5- 8-ig         MCCC         szervezésében                Halászléfőző verseny

                                   Szeged,                                              Újszedegi Partfürdő és Szabadstrand

Szeptember 6- 8-ig         MLK           szervezésében                 Találkozó

                                   Agárd,                                                Thermal Camping

Szeptember 7- 8-ig         BKK          szervezésében                  BKK Találkozó

                                   Agárd,                                                Thermal Camping

Ez csak az első hét programjai, folytatás következik……

2013-08-30 04:58:00

    

Rövid tájékoztató 79. FICC Rallyről

Ebben az évben a nemzetközi kempingszövetség FICC a lengyelországi Slawa településen 2013. augusztus 6- 14. között tartotta meg a világtalálkozót.

A találkozón az MCCC részéről egy sátras, kettő lakókocsis és egy lakóautós egység, az MHKK részéről pedig egy lakókocsis egység volt jelen, MAKEOS résztvevője egy apartmant foglalt. A rendezvény meghirdetett programjai rendben lezajlottak. A Magyar Camping és Caravanning Clubot két delegátus, Antal Béla István elnök és dr. Abonyi Mátyás, elnök helyettes képviselte a FICC Közgyűlésén. A MAKEOS részéről Székely Péter titkár volt jelen.

A Magyar Camping és Caravanning Club Elnöksége furcsálja, és érthetetlennek, egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyarországi kempingmozgalom szervezett tagjai kis létszámban voltak jelen a világtalálkozón. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a szervezetek és tagságuk között fokozott mértékben jelentkezik az elidegenedés, és a magyar kempingezőknek Lengyelország ma már nem „trendi” utazási cél.

A FICC hivatalos jegyzőkönyvének megérkezése után, rövidesen egy hosszabb beszámolót fogunk közzétenni képgalériával.

Dr Abonyi Mátyás

MCCC elnök helyettes

2013-08-29 10:00:00

Az Automobilklub Śląski Delegatura w Wodzisławiu Śl. (lengyel kemping klub) szeretettel meghív minden kempingezőt 2013. szeptember 20-22. között rendezendő Szezonzáró Találkozójára. A helyszín, Lengyelország,  Brenna, ul. Sportowa, Pole Namiotowe „Kotarz” Brenna Centrum. Ismerve a lengyel klubok által szervezett találkozókat, aki vállalkozik az útra, biztos jól fogja érezni magát. Néhány kép a kempingről.

2013-08-29 09:34:00


A Baranyai Camping Club találkozót tartott a Soltvadkerten, a Vadkerti tónál. A találkozóról képes beszámolót nézhetünk meg.

2013-08-28 08:28:00

Frekvenciacserék tizenkilenc digitális földfelszíni televíziós adónál.

Sok kempingező nemcsak a házát, hanem a televízióját is viszi magával a kempingezéskor. Akik a műholdas vételt választják nincs dolguk, hiszen a már jól ismert paraméterekkel tudják fogni kedvenc csatornáikat, de akik a földfelszíni vétel mellett döntenek, azoknak ajánljuk az alábbi cikket.

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket szeptemberben hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Részletek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján.

A frekvenciacserékben érintett telephelyek és a cserék időpontjai a következők:

2013-08-27 14:15:00

Hazánkban is egyre népszerűbbek az autós kamerák.

Az autós kamerák Magyarországon is egyre elérhetőbbek, így egyre többen használják őket - legalábbis ez a személyes tapasztalatunk , amire a mindennapos közlekedés alkalmával sikerült szert tenni. Aki keres, a YouTube-on olyan magyar videókat is talál, amelyek kisebb-nagyobb szabálytalanságokat örökítenek meg. Ezekből - szerencsére - kevés van, és a hazai morálból adódóan olyan komoly balesetektől sem kell tartani, amelyek Oroszországban mindennaposak. Teljes cikk a www.ipon.hu oldalon.

2013-08-26 18:51:00

ORFK: több mint nyolcezer gyorshajtó akadt fenn az ellenőrzéseken

Csütörtöktől szombatig minden traffipax figyelt, első nap a gyorsforgalmi utakon, másodikon a főutakon, a harmadikon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket vonták ellenőrzés alá a rendőrök.

A háromnapos országos ellenőrzés során 8285 gyorshajtóval, köztük 38 motorkerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A múlt csütörtöktől szombatig tartó, valamennyi megyére és a fővárosra kiterjedő közlekedésrendészeti ellenőrzés elsősorban a főbb közlekedési útvonalakra és a jelentős átmenő forgalmat lebonyolító településekre összpontosult.

Az első napon a gyorsforgalmi utakon, a másodikon a főutakon, a harmadik napon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket vonták ellenőrzés alá a rendőrök. Az akció fő célja a sebességtúllépésekkel szembeni fellépés volt, de a rendőrök minden egyéb jogsértés gyanúja esetén intézkedtek. A szabálysértőkkel szemben szankcióként helyszíni bírságot alkalmaztak, szabálysértési feljelentést tettek vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Forrás: MTI

2013-08-26 09:06:00

     

Beszámoló a Rinyamenti Találkozóról.

„Minden évben a Magyar Hagyományos Kemping Klub és a Vasi Kempingezők Egyesülete júliusban találkozót tart Nagyatádon. Sajnos kevesebben voltunk, mint előző évben, de nagyon jól éreztük magunkat erről Hujber Jenő a kemping vezetője gondoskodott”. Részletes beszámoló és a fotógaléria innen elérhető.

2013-08-24 08:13:00

Véget ért a 79. F.I.C.C. Rally.

A találkozó statisztikája alapján összesen 27 országból 468 egység 966 fő, ebből 920 felnőtt 24 fiatal és 22 gyerek vett részt. A magyar klubok részéről az MCCC 4 egység 7 felnőtt, a MAKEOS 2 egység 5 felnőtt képviselte hazánkat.

Két lengyel klub honlapján már megjelentek képek a Rallyról. A PFCC fotógalériájában külön nézhető meg a találkozó helye, nyitó ünnepség, találkozó képei, kulturális programok, fakultatív programok, F.I.C.C kongresszus, 80- jubileumi rendezvény, találkozó záró rendezvény képei.

A találkozóról egy fotógaléria jelent meg a PZM weboldalán is, a képeket Dariusz Jajko készítette.

2013-08-23 08:59:00

    

Az MHKK révfülöpi találkozójáról Mikola Pista és Györgyi küldött beszámolót. Részletek a Galériában.

2013-08-22 10:53:00

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség TISPOL akció keretében.

A rendőrség 2013. augusztus 22. és augusztus 24. között ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (European Traffic Police Network) ,,EUROPEAN OPERATION SPEED” elnevezésű fokozott ellenőrzés keretében.

Az ellenőrzés célja egyrészt a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek, gépjárművek vezetőinek kiszűrése, a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítás, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő állampolgárok kiszűrése, szankcionálása. Másrészt az érzékelhető rendőri jelenlét erősítése, a felelősségre vonás elkerülhetetlenségének demonstrálása. További feladat a jogsértések megelőzése, felderítése és megszakítása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ha traffipaxba szaladtál és érdekel, hogy mekkora büntetés várható, akkor az alábbi táblázatból megtudhatod, hogy mennyit kell fizetned a gyorshajtásért.

2013-08-21 18:55:00

Last Minute a Sárkány Apartman & Kempingben!

Lemondás miatt augusztus 25-től augusztus 27-ig felszabadult 5 db kényelmes 4 fős apartmanunk, amely 2 és 3 fő részére is igénybe vehető. Last Minute ajánlatunkban az apartmanokat most utószezoni árakon veheti igénybe!

Az apartman árai:

4 fő részére: 14 000 Ft / éj

3 fő részére: 12 000 Ft / éj

2 fő részére: 10 000 Ft / éj

Az apartman ára természetesen minden vendégünk számára tartalmazza a belépőket a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe, sőt fürdőnkbe számukra ingyenes a belépés az érkezés és az elutazás napjára is!

További információ és szállásfoglalás: Horváth Ágnes  06-70/338-5456 vagy horvath.agnes@sarkanyfurdo.hu

2013-08-19 13:52:00


Évadzáró Találkozó Pápán!

Évadzáró találkozót szervez a Camping Club KČT TJ Roznov pod Radhostem Pápán a Várkert Termál Kempingben. A találkozóra várják a magyar kempingezőket is. A találkozó meghívója és a jelentkezési lap itt elérhető. Jelentkezési határidő 2013. október 1.

2013-08-15 12:39:00


Egyszerű, ügyfélbarát megoldásokat hoz a rendeletváltozás.

A vezetési tapasztalat és az alapvető technikák elsajátításának fontosságát célozza az a változás, amely szerint az eddigi harminc kötelező óra mellett 580 kilométert is le kell vezetni „B” kategória esetében a gyakorlati vizsga feltételeként. Az augusztus 15-én hatályba lépő közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 24.) GKM rendelet több változást, de egyszerűsítést, ügyfélbarát megoldást is hoz az autósok, motorosok életébe  – adta hírül a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Részletek ITT.

2013-08-12 11:43:00

Nemzeti tanúsító védjegyek a szálláshelyek minőségi garanciájáért.

A szálláshelyek kötelező minősítésének megszűnésével új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban.A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben 5 szálláshely típusra (falusi, kemping és üdülőháztelep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minőségi garanciáját segítik elő. Részletek ITT olvashatóak.

www.kormany.hu

2013-08-12 09:14:00


Jól sikerült a XVIII. Hollakó Találkozó, amit Párkányban rendeztek, még júniusban. A találkozón készült fényképeket ITT lehet megnézni.

2013-08-09 12:35:00


Egy kis lazítás a hétvégére, ajánlom a SpongyaBob Kempingezés című rajzfilmet. Megnézéshez, kattints a képre.

2013-08-08 09:00:00

 

Még egy napot kell kibírni! Holnap estétől jön a felfrissülés!

Csütörtökön rendkívül meleg lesz: A Dunántúlon 40-41, a keleti tájakon 37-40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Tikkasztó napsütés párosulhat a rekkenő hőséghez, szinte alig lesz felhő az égen. A déli szél megélénkülhet.

Pénteken eleinte marad az egyhangú hőség, majd a déli óráktól eleinte csak az északi tájakon, később máshol is megnövekszik a gomolyfelhőzet, és északnyugat felől heves zivatarok törhetnek ki jégesővel, felhőszakadással, pusztító szélviharral. Várhatóan a késő esti óráktól zivatartól függetlenül is megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel megkezdődik a felfrissülés, a kb. 10-15 fokkal hűvösebb levegő beáramlása.

Szombaton hidegfront alakítja hazánk térségének időjárását: a gyakran erősen felhős égből többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol pár órás csendes eső is kialakulhat. Az északnyugati szél egész nap viharos lehet. A keleti tájakon még tombolhat a kánikula, ezzel szemben a Dunántúlon (annak is főleg a nyugati felén), ahová már megérkezik a hidegfront, 20 fok körüli - igazi felfrissülést adó - hőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap lassan csökken a felhőzet, igaz eleinte a keleti területeken még kialakulhat csapadék. 25-29 fok között alakulhat a csúcsérték...

2013-08-06 16:17:00


Mindenkit vár Baja!

2013. augusztus 16-20-i hosszú hétvégén szállással és vidámsággal vár minden kedves érdeklődőt - nappal vízi programokkal (kenu, kajak, vízibicikli, katamarán, 11 személyes kirándulóhajó )- este kulturális és gasztronómiai finomságokkal a grilludvarban és  víziszínpadi programokkal az Ifjúsági Szálló és Kemping Baján. A részletes programokról IDE kattintva tájékozódhat.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35 


Copyright - Campinform.eu | 2008-2019websas.hu | All Rights Reserved! | Impresszum