2022. szeptember 30. péntek
Jeromos napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

HirdetésekKiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2015-08-20 11:38:00

HALASZTÁS

A csütörtök reggeltől szakadó eső versenyre alkalmatlanná tette a pályát, ezért augusztus 20-án nem lesznek futamok, elhalasztják a Bácskai Vágtát, áll a Nemzeti Vágta rendezőbizottság és a Baja Marketing Kft. közös közleményében.

2015-08-18 09:58:00

19. Dahlie Rallye logo

Még lehet jelentkezni a Dahlie Rallyere

Szeptember 3-tól 6-ig rendezi meg a Magyar Camping és Caravanning Club a 19. Dahlie Rallyet Tiszafüreden, a Thermal Kempingben. A V4 országok hagyományos találkozójára színvonalas programokkal készül a klub, és a kemping vezetése is. Érdemes ellátogatni szeptember első hétvégéjén a Tisza-tóhoz. Részletek az MCCC weblapján.

2015-08-15 16:19:00

Bácska Vágta

Bácskai Vágta Baján, augusztus 20-án

Baján, a Bácskai Vágtán a környező települések legtehetségesebb lovasai „szállhatnak harcba”. A rendezvény a Nemzeti Vágta helyi előfutama. 2009-ben az országban először Baján rendeztek ilyen előválogatót, majd a sikeren felbuzdulva rövidesen már az ország számos pontján tartottak hasonló versenyt.
A bajai kistérség nem hivatalos ünnepnapja a család aprajának-nagyjának egész napos szórakozást kínál. A programokat kettes fogatok akadályhajtása, pónivágta, valamint kézműves játszóház is színesíti. Az állatbarátok igazán otthon érezhetik magukat ilyenkor a Petőfi-szigeten, hiszen gyönyörű kutyákat is lehet simogatni, a gyermekek legnagyobb örömére. A végső hajrában pedig ki-ki teljes erőbedobással szurkolhat kedvenc lovasának, aki majd képviseli a térséget a Nemzeti Vágtán. Néhány éve már hagyománynak számít, hogy testvérvárosunk, Erdőszentgyörgy is nálunk indítja lovasát. Szállás az Ifjúsági Szálló és Kempingben vehető igénybe.

2015-08-10 11:55:00

Kemping kiállítások

Még a kempinges szezon kellős közepén járunk, de a kempingfelszerelések gyártói és forgalmazói már a jövő évi kínálatukat mutatják be kiállításaikon. Néhány kiállítás Európából, nehogy lemaradjunk a legújabb lakóautó, lakókocsi, sátor és egyéb kempingcikkek kínálatáról.

 Németország:

Caravan Salon Düsseldorf  Düsseldorf, 2015. aug. 29- szept. 6.

Caravan Bremen 2015. Bremen, 2015. nov. 6- 8.

 Olaszország:

Salone Del Camper  Parma, 2015. szept. 12- 20.

Franciaország:

Salon des Véhicules de Loisirs  Párizs, 2015. szept. 26- okt. 4.

Hollandia:

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2015. Utrecht, 2015. okt. 7- 11.

Svájc:

Suisse Caravan Salon Bern, 2015. okt. 22- 26.

Anglia:

World Travel Market London, 2015. nov. 2- 5.

2015-08-07 08:59:00

mccc logo

A következő írás jelent meg az MCCC weboldalán

Válasz a „Mi lesz veled MAKEOS?” Campinform weboldalon közölt megjegyzésre

Idézem: Jó lenne, ha az alapító klubok tagjai megismerhetnék a pontos részleteket, ugyanis éveken keresztül nem kis pénzzel támogatták ezt a szervezetet. Ki fogja képviselni a magyar kempingezők érdekeit a nemzetközi szervezetekben?

  • Szeretném az oldalunkon az összes magyar kempingezést kedvelő és gyakorló társainkat tájékoztatni arról, hogy a Magyar Camping és Caravanning Club (MCCC) nem vett részt a MAKEOS megalakításában.
  • Az MCCC-nek 50 éves múltja van, és jelenleg is tagja a Nemzetközi Kemping Szövetségnek a F.I.C.C-nek. Folyamatosan képviseli tagjait nemzetközi szinten is, természetesen ennek feltétele, az MCCC tagság megléte.
  • Mint ebben az évben is, úgy a jövőben is, lehetőség van klubunknál tagjainknak a F.I.C.C kártya kiváltására, ami tudvalevőleg sok kedvezményt biztosít a kártya tulajdonosának és családtagjainak is.

Üdvözlettel az MCCC vezetősége  nevében, Szűts István

Az idézett kérdésre nem az érintettektől kaptunk választ, de legalább így megtudhatják a kempingezők, honnan kaphatnak segítséget egy tervezett külföldi utazás esetén. szerkesztő

2015-08-05 09:21:00

F.I.C.C. Hírlevél 2015. július

Kiadta a nemzetközi kempingszövetség a júliusi hírlevelét, amiben olvashatunk a 82. Nemzetközi F.I.C.C. Rallyről, annak részvételi statisztikájával. Rövid ismertetőt adtak ki a 84. Nemzetközi F.I.C.C. Rallyról, amit Portugáliában rendeznek, Ponte de Lima településen 2016. július 29- augusztus 7-ig. Szerepel még a 66. F.I.C.C. Youth Rally programja is , amit 2016. március 24- 28 között tartanak Hollandiában, Zeewolde-ben. Az egyebek között beszámolót olvashatunk az MCCC 50. Jubileumi Találkozójáról (12-13. oldal).

Sajnos a magyar kempingezők ezekről a hírekről nem értesülhetnek közvetlenül, mivel az ezzel a feladattal is megbízott MAKEOS nem tölti be az összekötő szerepét a nemzetközi szervezetek és a magyar kempingklubok között.

Mikor ébrednek már fel a klubok vezetői? Tenni kell azért, hogy a kempingezés nemzetközi vérkeringésébe újra visszatérhessenek a magyar kempingezők! 

Itt olvasható az F.I.C.C. Hírlevelének 2015. júliusi száma (angol nyelven)

2015-08-04 11:26:00

gyorshajási tarifák

Augusztus végéig fokozott sebesség- és közúti ellenőrzéseket tart a rendőrség.

A nyári szabadságok miatti megnövekedett forgalom, a nyugat-európai, többek közt román, török vendégmunkások hazautazásai, valamint a Magyarországra érkező és az országon áthaladó turisták miatt megtöbbszöröződött a járművek száma az utakon. Tudtuk meg a hirado.hu írásából, a teljes cikk itt olvasható.

2015-07-30 08:55:00

Mi van?

Mi lesz veled MAKEOS?

A 82. F.I.C.C. Rally beszámolójában olvastuk, hogy a Makeos további működése kétséges. A pontos információ érdekében közreadjuk a Magyar Kemping Egyesületek Országos Szövetsége (MAKEOS) elnökének, dr. Koch Györgynek az erre vonatkozó írását.

„A beszámoló végén szeretném tájékoztatni a kempingező társadalmat, hogy nagy valószínűséggel az idei kongresszuson vettem részt utoljára  a MAKEOS küldöttjeként. A MAKEOS életében olyan változások történtek, melyek a további működést nem teszik lehetővé. A MAKEOS alapító tagjai a szövetség fennmaradásáért az MHKK kivételével nem tettek meg mindet tőlük elvárhatót – a MAKEOS tisztségviselői/igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjai/ sorozatosan lemondtak tisztségeikről, így a törvényes működés feltételeit az érdeklődés hiánya miatt már hosszabb ideje nem tudtuk megteremteni, ezért a megszűnés mellett döntöttünk.

Amennyiben a tagság részéről a MAKEOS életbentartására reális igény jelentkezne, nevezetesen lenne önkéntes aki a vezetésben szerepet vállalna, jelezze.

Üdvözlettel: dr. Koch György MAKEOS elnöke”

Jó lenne, ha az alapító klubok tagjai megismerhetnék a pontos részleteket, ugyanis éveken keresztül nem kis pénzzel támogatták ezt a szervezetet. Ki fogja képviselni a magyar kempingezők érdekeit a nemzetközi szervezetekben?

2015-07-29 08:16:00

Levanter logo

A Levanter Lakóautó Kft. lakóautós csoportos kirándulást szervez, önálló utazással Macedóniába és Albániába. A csoportok vezetését, kísérését a szervező végzi, a programok lebonyolítását a Montana Tours utazási iroda szervezi. A szeptember 6-tól 21-ig tartő kirándukásra még maradt egy párosnak hely. Jelentkezni lehet a Levanter Lakóautó Kft. ismert elérhetőségein telefon 1/220-7976, mobiltelefon 30 99 88 290, e-mail info@levanter.hu.

2015-07-28 14:07:00

MHKK logo

MHKK találkozók beszámolói

Elérhetőek a 82. F.I.C.C. Rally Pag szigetén a Strasko kempingben, és a Pusztaszentlászlón tartott találkozók beszámolói. Képgalériát a PZM (lengyel klub) weboldalán adtak közre a Lengyel estről, valamint a Világtalálkozóról.

2015-07-27 13:23:00

mccc logo

Beszámolók az MCCC találkozóiról

Felkerült a klub weboldalára néhány találkozó beszámolója. Velence Drótszamár Kempingben tartott 50. jubileumi találkozó beszámolója mellett, több képgaléria is megtekinthető. MCCC 50 találkozó és esti bulizások, Puskás Ferenc Akadémia kirándulás, Velence nyitónap, hajókirándulás, Bence hegy borkóstoló, Budapest kirándulás, Heier család fotói, Székesfehérvár kirándulás. Törökszentmiklósi, valamint a Berekfürdői találkozó összefoglalója, képgalériával.

2015-07-24 10:46:00

JUFA logo

Egy kemping, amit nekünk építettek

                                   JUFA Vulkán Kemping Resort**** Celldömölk

Elhatároztuk, hogy minden évben, legalább egy-két olyan kempinget felfedezünk, ahol még nem jártunk. Az idei évre a nyugat-magyarországi termálrégió egy tavalyi évben megnyitott kempingjét szemeltük ki magunknak. Eleve már az, keltette fel az érdeklődésünket, hogy a kijelölt cél, az ausztriai JUFA szállodalánc első magyarországi beruházása, tehát irány Celldömölk! A részletes beszámoló a Galéria menü pont alatt olvasható el.

2015-07-23 13:07:00

Kempingezők figyelem!  A következő értesítést kaptuk a mecséri kemping vezetőjétől.

„Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Mosoni Duna gátépítési munkálatok miatt sajnos megszűnt a mecséri kemping. Kérem, töröljék honlapjukról az elérhetőségeinket és a linket: www.mecsercamping.hu

Köszönettel, Tóth Lászlóné”   Sajnálattal töröltük az adatbázisunkból a kempinget.

2015-07-23 09:12:00

Hasznos információ azoknak, akik Horvátországba készülnek

A kempingezés megtervezésekor számítani kell az autópálya díjakkal, a magasabb fogyasztás miatt a benzinkutak, és pihenőhelyek elhelyezkedésével is. Milyen árakkal számoljunk az üzletekben, éttermekben, piacokon és a tankoláskor. Sok egyéb hasznos tanácsot találhatunk a horvatorszaginfo.hu weboldalon.

2015-07-22 13:20:00

figyelmeztető előrejelzés

Harmadfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az egész országra.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.07.23. csütörtök éjfélig

HŐSÉG: A középhőmérséklet az ország túlnyomó részén 27-30 fok között alakul. Csütörtökön főként az Alpokalján lehet nagyobb területen 27 fok alatti átlaghőmérséklet. Ugyanakkor a - főként holnap - kialakuló záporok, zivatarok környezetében akár 10-15 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet.

ZIVATAR: Ma főként az Északi-középhegység tágabb térségében délután előfordulhat egy-egy rövid életű zivatar.

Holnap inkább a nap második felében elszórtan (kb. az ország területének 20-35%-án) zivatarok törnek ki (legkisebb eséllyel a délkeleti országrészben), amelyekhez szélerősödés (50-75 km/h), intenzív csapadék (5-25 mm) és jégeső társulhat. Néhol heves zivatar sem kizárt károkozó szélroham (> 80 km/h), nagyobb méretű (akár 2-3 cm körüli átmérő) jég kíséretében. Emellett egy-egy zivatargócban felhőszakadás (25-50 mm, kis eséllyel > 50 mm) is lehet.

2015.07.22. 10:20 Országos Meteorológiai Szolgálat

2015-07-21 14:16:00

Sugo strand

TOP 10: ezek a legjobb ingyenes strandok - a Balatonon kívül

A strandolás általában nem olcsó mulatság, ráadásul közelít a hó vége és a kánikula is marad a héten. Most 10 olyan strandot mutat be a pénzcentrum.hu, ahol nem kell fizetned a belépőért. Részletekért kattints ide.

2015-07-19 21:58:00

mccclogo  mhkklogo

Kedvezmények a kempingekben

Sokan szeretnek találkozóra járni, de vannak, akik a csendesebb családi üdülést részesítik előnybe. Megnéztük, hogy melyik klub, hol biztosít kedvezményes kempingezést tagjainak. A kedvezmények igénybe vételének feltételeiről a klubok weboldalain érdemes tájékozódni. Kedvezményes kempingezést biztosító klubok nevére kattintva megtalálhatód a klub kínálatát MCCC, HMKK.

2015-07-14 10:25:00

Balaton

A balatoni strandolás kiforgatja a családot a vagyonából

Ajánlok egy érdekes olvasmányt a hvg.hu oldalról. A balatoni nyaralásról szóló cikkből tájékozódhatunk az árakról, és a szolgáltatások minőségéről. Kempingesként meg tudom erősíteni, hogy a leírtak valósak, ezért inkább egyéb helyekre megyünk pihenni, ahol nem két hónap alatt akarják megkeresni az egész évi bevételüket. Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni.

2015-07-13 17:11:00

Dahlie Rallye 2015

Megjelent az MCCC weboldalán a 19. Dahlie Rallye részvételi feltételeinek kiírása.

A találkozót Tiszafüreden a Thermal Campingben rendezik 2015. szeptember 3-tól 6-ig. Jelentkezési határidő 2015. augusztzs 15-ig. A részletes feltételek a klub weboldalán találhatóak.

2015-07-08 08:04:00

Fontos információ minden kempingezőnek

Délután heves zivatarokkal, jégesőkkel, szélviharral jön a hőségzáró hidegfront. Mutatjuk a térképen, hogy kb. mikor csap le az országra. Percről percre az események: http://koponyeg.hu/percrolpercre

időjárás előrejelzés

2015-07-07 14:34:00

A Balatoni Szövetség 2015-ben is meghirdette a Kék Hullám Zászló strandminősítést. Az idei évben néhány változás és újdonság lett bevezetve. A jelentkező strandoknál a kötelező elvárások (vizimentés, ÁNTSZ jegyzőkönyv) mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonala is vizsgálat alá került. Részletek a www.balatoniszovetseg.hu weboldalon.

Kék Hullám zászlós strandok 2015

2015-07-03 09:20:00

XX. Baja Halfőző Fesztivál

20. Bajai Halfőző Fesztivál – Ahol az ízek élményekké válnak

Baja a halászlé fővárosa, amit évről évre bizonyít ország-világ előtt. A valódi, bográcsban főzött, forró, ínycsiklandóan finom bajai halászlé a hozzá készített házi tésztával nem hasonlítható semmi máshoz! Ráadásul, ha ez a páratlan kulináris élvezet még egy óriási fesztivállal, több színpados, rendkívül változatos zenei kínálattal is párosul, az garantáltan felejthetetlen élménnyé válik minden látogató számára! Ezek után már nem lehet kérdés, hogy ha július második hétvégéje, akkor Bajai Halfőző Fesztivál! www.bajaihalfozofesztival.hu Szállás az Ifjúsági Szálló és Kempingben vehető igénybe. 

2015-07-02 08:08:00

Baranyai csapat

Baján kempingeztek a BCC tagjai

Mint két éve, most is megrendezésre került a bajai találkozó. A város szépsége elkápráztatta az itt lévőket, de emellett sok programmal szolgáltak a szervezők is, Galambos József és felesége Rita, hogy a tagok, akik elutaztak ide, élményekkel telve menjenek haza. Voltak, akik már 18-án, csütörtökön itt voltak, és letáboroztak, bár a rendezvények csak pénteken kezdődtek. Ezt az időszakot a kempingezők városnézéssel töltötték, és jól is tették, mert utána nem igazán volt megállás. A találkozóról Galambos Viktória készített beszámolót. A találkozóról készült képek ITT nézhetőek meg.

2015-07-01 08:33:00
 

Hajdúdorogi csapat

 MHKK találkozó Hajdúdorogon

Több olyan kemping van, amelyek a találkozók idejére nem csak kedvezményes árat biztosítanak, de színes programokkal is igyekeznek a kempingesek kedvébe járni. Természetesen, az ilyen helyekre mindig szívesen visszajárunk.

  Hajdúdorogon, a strandfürdő-kempingben az MHKK az elmúlt évben szervezett először találkozót. Lenyűgöző volt a kemping vezetőjének igyekezete, kedvessége, ötletgazdagsága, amely biztosította, hogy a váratlan technikai problémák ellenére is kellemes emlékeket őrizzünk Hajdúdorogról. Egyrészt ennek, másrészt Erdei Janika nagyszerű szervezőkészségének köszönhetően 44 egység vett részt az idénre meghirdetett találkozón.Katona Júlia részletes beszámolóját itt lehet elolvasni.

2015-06-30 05:55:00

DKK Tamási

Meghívót kaptunk a DKK találkozójára

Közeleg a Tamási találkozó eddig 34 egység jelentkezett, aki még szeretne jönni, jelentkezhet. A programok közt szerepel a gyerekeknek és felnőtteknek kreatív műhely, aszfaltrajzolás jégkrémezéssel, gyerekeknek süti sütés, ha lesz igény természetesen a vadaspark látogatása, ami mindig nagy sikert arat.

Felnőtteknek csocsóverseny, zsíros kenyér partival egybekötött bormúzeum látogatás és borkóstolás, ami elmaradt az elmúlt évben az eső miatt. Közös vacsora élő zenével. Persze sok fürdéssel is.

2015-06-27 10:08:00

motorcsónak EB VB

Motorcsónak EB és VB futamok Baján

Az idén is rendeznek motorcsónak versenyeket Baján a Duna-parton a Türr kilátónál. Érdemes július 4-én és 5-én ellátogatni Bajára, mert a világ és Európa élmezőnyéhez tartozó egységeknek drukkolhatunk a szuper pályákon. Számos kísérő rendezvényt is tartanak ebben az időben. A szállást pedig érdemes az Ifjúsági Szálló és Kempingben igénybe venni. A verseny és a kísérő programok részletesen a képre kattintva tekinthetőek meg.

2015-06-26 08:50:00

MCCC50logo

Újabb képek kerültek fel az MCCC weboldalára a Jubileumi Találkozóról. Ezúttal az esti bulizásokról, valamint a Puskás Ferenc Akadémia meglátogatásáról.

2015-06-25 09:32:00

logo

Lakeside Rock & Roll and US Car Weekend

                 Július 2- 5-ig vár a Park Strand Kemping és Túrafalu Agárdon

Nagy amerikai kocsik, rock and roll, fazonok és fazonírozottak, négy nap Álomkorszak, ottalvós mindenamibelefér, magyar és külföldi bandák jönnek, esténként gigakoncertek a fesztiválsátorban, összerázó szituk, "mit kérsz?" és "adjál már!"-ok, főzünk is meg strandolunk, kemények az árnyékban, a reggeli "soha többé" fogadalmat a víz messzire viszi, ezért ne is forszírozd, szerelem (inkább az éjjeli órákban), rosszullétek (inkább a déli órákban), a kemping vízparti, sátorból zsebpeca, és huszonkét éve a legvártabb nyári megmozdulás a műfaj rajongóinak és az egy hétvégére begőzölőknek.

Részletek a www.lakesideweekend.hu oldalon. A képre kattintva nagyban láthatod a részt vevő együtteseket.

2015-06-24 08:55:00

MCCC nyitó

Véget ért a Magyar Camping és Caravanning Club Jubileumi Találkozója. A rendezvény képgalériája a klub weboldalán érhető el.

2015-06-19 17:00:00

Thermalsound borító

Buli az Aqua Land Termál és Élményfürdőben Ráckevén. Július 27-én szombaton egész éjjel buli a strandon. Részletek a képre kattintva. Most kaptuk az információt, hogy a kempingeseknek ingyenes a belépés a Thermal Sound rendezvényére.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45 
Copyright - Campinform.eu | 2008-2022websas.hu | All Rights Reserved! | Impresszum