2024. július 19. péntek
Emília napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

Hirdetések

Kiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2022-08-09 09:39:27

 
MHKK találkozó Dömös

Dömös a Dunakanyar egyik legszebb pontján lévő település lélegzetelállító látványosságokkal, ezeréves történelmi emlékekkel. A hegyekkel körbe ölelt kis falu tökéletes a kikapcsolódásra és az aktív pihenésre. A kemping a Duna partján, a hajókikötő közelében, 22000 m2-en, gyönyörű nagy fákkal borított – nagyrészt parcellázott – területen található, ezért még a nagy nyári forróságban is kellemes tartózkodást biztosított. Katona Júlia részletes beszámolója. A klub weboldalán megnézheted a találkozó képeit.
2022-08-08 12:34:21

 
Meghívó MCCC taggyűlésre!

A Magyar Camping Caravanning Club elnöksége taggyűlést hív össze 2022.szeptember 3-án 10:30 órára. A taggyűlés helye: Asia Center 1152 Budapest, Szentmihályi út 167-167. Keleti Szárny, 4. emelet Gyémánt terem.
Az MCCC taggyűlési MEGHÍVÓ és az 1. számú melléklet innen tölthető le.
2022-08-07 13:37:26

 
MCCC találkozó Orosháza-Gyopárosfürdő

2022.07.28-án csütörtökön a csapat nagy része megérkezett, és elfoglalta helyeiket. Este 7 órakor volt a találkozó megnyitója a félig nyitott kellemes szaletli alatt. Mi picit késve érkeztünk, de a szíveslátásból jutott bőven, a finom zsíroskenyérből, és a hideg sörből is. Örültünk egymásnak, és jó hangulatú beszélgetésben volt részünk. Részletes beszámoló Rédeiné Katitól. A találkozóról Tímár Edit készített képes beszámolót.
2022-07-28 09:44:23

 
Tiszakécskei forró kempinges napok

Szerdán a meghirdetett találkozó első napján délelőtt verőfényes napsütésben érkeztünk a Tiszaparti Termál Kempingbe ahol a kedves fogadtatás után elfoglaltuk a helyünket és a már ott lévő ismerős kempingtársakat is üdvözöltük.
A délután nagy részét a közvetlenül mellettünk lévő Termál fürdőben töltöttük. A sok igényt kielégítő fürdőben minden korosztály megtalálja számára a megfelelő hőmérsékletű és mélységű pancsolási, úszási illetve pihenési lehetőséget. Beszámolót Jankuráné Klári készítette, a találkozó képeit a klub weboldalán lehet megnézni.
2022-07-19 08:02:49
MCCC találkozó Tatán

Július közepén Tatára, a vizek városába látogattunk. Kempingünk Tata város központjától mintegy 3 km- re, a Fényes Forrásvidéken, egy közel 30 hektáros természetvédelmi területen, a Fényes Fürdő és Kempingben volt. Ez a fürdő már több mint százéves múltra tekint vissza. Itt nem a megszokott jó meleg termálvíz fogadott, hanem a 20-22 C fokos források által táplált strandmedencék vize, amelyeket csak a nap melege változtatott kissé barátságosabb hőmérsékletűvé.
 Hatalmas platánfák alatt kialakított parcellázott területen foglaltunk helyet. Az elmúlt hetek 40 fok körüli tikkasztó melege után, a hőmérséklet a hétvégén már kezdett barátibbá válni, mert már csak 32-35 volt a legmagasabb hőmérséklet. Az eső egész idő alatt nem esett. A részletes beszámolót köszönjük Katona Júliának. A találkozó képeit Kispálné Vera készítette.
2022-07-18 10:39:02

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know júliusi hírlevele

Hírek a kempingezés világából. Találkozók, hasznos információk, vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2022. júliusi száma innen letölthető.
2022-07-14 10:36:02

 
MCCC találkozó Révfülöp
 
Gyönyörű időjárás, kívánni sem lehet jobbat, sorra érkeznek az ismerős klubtagok. Többen már a találkozó előtti napon megérkeztek, bízva a jobb és árnyékosabb hely foglalásában.A megnyitó előtt lehetett érezni a Molinó elhelyezésénél, hogy a MCCC életében egy kiemelkedő nap a
június 29.
 Mint Krausz József elnökhelyettes megnyitójából kiderült, a Brüsszeli FICC kongresszusáról küldött levelet felolvasva, hogy pár nappal ezelőtt született döntés értelmében minden év június 29.-e legyen a Kempingezők Világnapja. Ezen alkalomból Dr. Abonyi Mátyás tiszteletbeli elnökének ajándék plakettet adományoztak a FICC kongresszusán, amit személyesen átvett Brüsszelben. A beszámolót Mándicsné Rózsika készítette,  Orsolyák Szilvia képes beszámolót küldött.
2022-07-13 12:03:33

 
MHKK találkozó Hajdúdorog

A júliusi nagy forróságban Hajdúdorogra látogattunk. Itt van Hajdú-Bihar megye 28 termálfürdőjének egyike. A 9 hektáros parkosított területen lévő fürdőt – amely 1983-ban nyitotta meg kapuit – a város lakossága nagyrészt társadalmi munkából építette fel. A 64,5 fokos termálvíz 1084 méter mélyről tör a felszínre.
A fürdő mellett – közvetlen átjárással – helyezkedik el a kemping. A kemping területe nagyrészt parcellázott és a parcellák vízcsapokkal ellátottak. Hangulatossá teszi a kempinget a mellette kialakított horgásztó. A mellékhelyiségek (WC, zuhanyzó és a mosogató) alapos felújításra szorulnak, de a jelenlegi állapotukban is példás tisztaságúak. Katona Júlia beszámolója, a találkozó képeit megnézheted a klub weboldalán a Galéria rovatban.
2022-07-05 08:06:36

 
MHKK találkozó Alsósztregova

Az Adria Rally után néhány nappal a szlovák és magyar területen fekvő Palócfölddel ismerkedtünk. Szlovákiában, a magyar határ közelében Alsósztregován /Dolná Strehová/ egy gyönyörűen kiépített és karbantartott termálfürdő és szállodakomplexum mellett, a parkolótól szalaggal határolt területen volt a kempingünk. A szalagon kívüli területet a fürdővendégek parkolóhelynek használhatták.

Csütörtökön dél tájban érkeztünk az óriási forróságban, ugyanis 40 C fok körül mozgott a hőmérő. A Burián házaspár nagyon szívélyesen fogadott. Kaptunk üdvözlő pálinkát, süteményt, és a hölgyek levendulacsokrot, majd próbáltunk elhelyezkedni. Árnyékos hely nem volt, csak amit a saját lakónk és az omnisztor biztosított. Estére már a társaság fele megérkezett. Este 9 óráig élvezhettük a nagyszerű fürdő kínálta lehetőségeket, megmártóztunk a különféle hőmérsékletű medencék ragyogó tiszta vizében. Ismét Katona Júlia küldött beszámolót. A találkozón készült fényképeket a klub weboldalán lehet megnézni.
2022-07-05 07:58:10

 
Adria Camping Rally

A 22. Adria Camping Rallyt a Horvát Camping Club az Isztria félszigeten, a szlovén határ közelében, Savudrija városban, a „Veli Joze” Campingben rendezte meg. A találkozón 8 nemzet képviseletében kb. 300 fő vett részt, amelynek egyharmad része magyar volt. A hatalmas kiterjedésű kempingben a számunkra kijelölt helyek között volt parcellázott is, de többen a nem parcellázott árnyas helyet választották. A parcellás helyek egy részén még víz csatlakozási lehetőség is volt. Áramszolgáltatási probléma nem volt. A szociális helyiségek (wc, zuhany, mosdó és mosogató) a nap minden időszakában tökéletesen tiszta volt, ahogy azt már a horvát kempingekben megszoktuk.

A tengerpart látványa gyönyörű volt. A fürdési lehetőségért meg kellett küzdeni. A vízbe a nagyobb és meg nagyobb kövek között bukdácsolva lehetett bejutni, egyensúlyozva az algás csúszós nagyobb kövek és a gyakran erőteljes hullámzás mellett. Már beljebb érve is óvatosnak kellett lenni a váratlanul előbukkanó hatalmas sziklák miatt. Katona Júlia beszámolója. A klub weboldalán megnézheted a találkozó képeit.
2022-07-04 08:40:55
Bajai várja a fesztiválozókat!

Baja Város Önkormányzata a pandémia miatti két éves kihagyás után 2022. július 8- 9-én ismét megrendezi a bajaiak tradicionális gasztro-kulturális eseményét, a Bajai Halfőző Fesztivált.
 
A 25. Bajai Halfőző Fesztivál két részre oszlik majd: a Szentháromság téren és környékén a gasztronómia, a halászléfőzés kerül fókuszba. A Petőfi-sziget lesz a fesztivál, a koncertek helyszíne: itt egy látványos nagyszínpaddal (Mogyi Színpad), hazai és külföldi előadókkal, Retro Udvarral, a FitoHorm Rock Sátorral és a népszerű Bajai Halfőzőfeszt DJ Fesztivállal várják a szórakozni vágyókat. Szentháromság téri Axiál Színpadon főként helyi zenekarok szolgáltatnak hangulatzenét.
 
A kempingeseknek külön szerencséjük van azzal, hogy a rendezvényekhez közel, de mégis nyugodt környezetben tudnak lepihenni egy átmulatott éjszaka után. Nincs csodálatosabb érzés, mint reggel egy kávéval a kézben figyelni a kemping melletti Sugovica ébredését. Ezt megteheted, ha a Napsugár Kempingben töltöd ezt a hétvégét.
2022-06-23 10:08:25

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know júniusi hírlevele

Hírek a kempingezés világából. Találkozók, vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2022. júniusi száma innen letölthető.
2022-06-22 11:17:51

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő és Kempinget üzemeltető Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezetőjének kérése alapján, közzétesszük a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő és Kemping 2022. július 1-től érvényes árait.
2022-06-19 15:14:59
Kemping Világnapja
 
2022. június 29-én az F.I.C.C. első alkalommal ünnepli a Kemping Világnapját, amelynek hivatalos elismerését az UNWTO bejegyezte.
Miért június 29? Péter és Pál apostolok névnapja. Paul vagy Paulus volt a sátorkészítő és –világutazó. Megtestesíti a táborozók rugalmasságát, mély kapcsolatot a természettel, az egymás közötti bajtársiasságot.
Azóta a kempingmozgalom fejlődött és érvényesül, és mára a jelentős tényező a szabadidő- és nyaralástervezésben, álmodozva a nagyban való életről a szabadban valóra válik.
A sátorban, lakókocsiban vagy lakóautóban való táborozás most minden eddiginél nagyobb része az üdülési kínálatnak és jelentős gazdasági bevételi forrássá és munkahelyeket biztosító iparággá vált több ezer ember számára.
 
A táborozás világnapja legyen a gyerekek, fiatalok és felnőttek öröm napja szerte a világon, amelyet a szabadtéri élet minden barátja és minden természetszerető ünnepel az emberek aktívan klubokban, különleges események idején, gyűléseken, ünnepi klubesteken vagy egyszerű találkozások alkalmával kempingező barátok között, kiemelve a barátságot, a békét és megértést más kultúrák számára.
 
João Alves Pereira
F.I.C.C. elnök
 
2022-06-17 08:41:36

 
MCCC Vezetőségének közleménye!

Tisztelt Klubtagok!

A korábbiakban 2022. július 2-re Révfülöpre kiírt taggyűlést a klub elnöksége 3 :2 szavazati arányban a 2/2022.sz. Elnökségi Határozat alapján visszavonja. A közleményt ide kattintva lehet elolvasni.
2022-06-12 10:40:27

 
Magyar Camping és Caravanning Club KÖZGYŰLÉS

A Magyar Camping és Caravanning Club 2022.július 2-án 16 órakor Közgyűlést tart. Helyszín: Napfény Kemping Révfülöp, Halász utca 5. Közgyűlési MEGHÍVÓ innen tölthető le.

Információ a tisztségekre javasolt személyekre.
 
A MB FB elnöktől kapott tájékoztatás szerint az MCCC tisztségekre javasolt személyek:
MCCC Elnök: Bálint Gyöngyi
MCCC Elnökhelyettesek: Halász István, Mucsi Zsuzsanna
Felügyelő Bizottság: dr.Jáhn Géza, Herpai Gyula, Vargáné Somlai Éva
A mai napig (2022.06.11) több jelentkező fenti tisztségekre nincs.
Forrás: MCCC weboldal
2022-06-12 10:19:47

 
MHKK találkozó Berekfürdő, Pünkösdi Program

Nagy érdeklődés kísérte – a remek idő és a hosszú hétvége miatt – az MHKK pünkösdi találkozóját. Most nem volt szükség létszámkorlátozásra, mert a Berekfürdői 1000 férőhelyes Thermál Kemping kényelmes elhelyezkedést biztosított a Belső-tó melletti ligetes, gyönyörűen karbantartott területen.
Már a hét elején gyülekeztek a ráérő nyugdíjas klubtagjaink és élvezték a fürdő kínálta nagyszerű lehetőségeket. A beszámolót köszönjük Katona Júliának. A találkozó képeit meg lehet nézni a klub weboldalán.
2022-06-10 12:52:18

 
Csehország ékszere Cesky Krumlov MCCC találkozó

Nagyon várt találkozónk helyszíne a dél-csehországi Cesky Krumlov az UNESCO világörökségének része, igen kedvelt turisztikai központ, a Vltava (Moldva) folyó völgyében fekszik. A város helye már a kelta idők óta lakott és fontos kereskedelmi út vezetett át a folyó völgyén. A völgyekkel, patakokkal szeldelt táj nem kedvezett túlságosan a város építőinek, de stratégiai helye és a terület kiváló védhetősége évezredeken át odacsábította a különböző népeket a történelem során.
A középkor óta természetes fejlődését megőrző város talán ezért válhatott a történelmi helyeket kedvelő turisták igen kedvelt célpontjává. A Moldva itt még a hegyi folyók tulajdonságait mutatja, de már nagyobb zuhatagok, szorosok nélkül, ezért a vadvízi evezés amatőr kedvelőinek is kiemelt célpontja. Halász István beszámolója mellett Bereczkiné Nagy Erzsébet is küldött beszámolót a találkozóról. A találkozóról Halász István, és Bereczki Gyula is készített képeket.
2022-05-25 09:16:40
MHKK találkozó Kisújszállás

Szép emléket őrzünk az elmúlt évi kisújszállási kempingezésről. Gyönyörű a kemping, a fürdő és a város is olyan, mint egy ékszerdoboz. Csodaszép felújított épületek sorakoznak egymás mellett, tágas parkok váltják egymást. A helyi Városvédő- és Szépítő Egyesület aktivistáinak köszönhetően a műemlék- és a kiemelt épületeken tábla hívja fel a figyelmet az alkotókra, a rendeltetésre, a létrehozásához kötődő eseményre, vagy fontos személyiség látogatására ill. huzamosabb ott tartózkodására.

A város nevében a „kis” jelző a település viszonylag csekély kiterjedésére utal, az „új” ismételt vagy újabb megszállást jelez, míg a „szállás” szó a kunoknak és a jászoknak a magyarokénál kötetlenebb szerkezetű falvait jelöli. A résztvevők nagyobb része már a hét elején megérkezett. Gyönyörű napsütéses idő volt, élveztük a fürdő kínálta lehetőségeket, a csendet és a nyugalmat. Néhányan pecáztak a csónakázó tópartján, és rézbőrűvé váltak az erőteljes napsütésben. Katona Júlia részletes beszámolója. Képek a találkozóról a klub weboldalán.
2022-05-18 08:15:02
    
 
  Kedves Kempinges Barátaim!
Ha szeretnétek csoportosan jönni a 22 Adriai találkozóra, ajánlom a Nyírfás kempinget Nagykanizsán cím Bajcsy Zsilinszky u.118.  Ár/egység 5.000,-ft. Hivatkozzatok ránk, vagy az Adria Rallyre.
 
           Somodi László
UKH magyarországi képviselője
2022-05-16 12:07:11

 
MCCC „Debrecenben jártunk”

2022.április 28-tól május 1-ig 15 család a debreceni Kerekestelepi Kempingben élvezte a kempingezés örömeit. A kemping a termálfürdő mellett helyezkedik el, közvetlen átjárási lehetőséggel. A kemping kissé túlozva retró jellegű, ráférne egy alapos korszerűsités. A fürdő igazi nyugdíjas jellegű, a vize kiváló.
A program házigazdája a Patai család volt, mint ottani lakosok, nagy helyismerettel rendelkeztek. Házigazdaként remek programokat állítottak össze. Figyeltek arra is, hogy kellő arányban kapjuk a kultúrát, de pihenésre is maradjon idő. Viszkievicz Ferenc beszámolója, a találkozó képeit Bereczki Gyula készítette.
2022-05-11 12:38:53

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know májusi hírlevele

Hírek a kempingezés világából. Találkozók, vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2022. májusi száma innen letölthető.
2022-05-09 08:26:51
DKK felhívás!

Kérek mindenkit, hogy amennyiben módjában áll az adó 1%-át a klubnak küldje. Ha van ismerősöd, rokonod, barátod vagy vállalkozó ezek közül kérlek benneteket adjátok meg a klub adatait. Ha van könyvelő rokonotok, barátotok vagy ahol könyveltettek kérjétek a könyvelőt otthagyva az adatokat, hogy kérdezze a klienseket, hogy felajánlanák-e az 1%-ot.

Dunántúli Kemping Klub               Adószám: 18751062-1-02
 
Treszner Mária
  DKK elnök
2022-05-06 08:59:39

 
MHKK születésnapi találkozó Nyírbátor

Az MHKK 2022 májusában Nyírbátorban megrendezett találkozóján szülinapra is hivatalosak voltak a résztvevők! A klub 2007-ben alakult mindössze 20 fővel a kempingezés szeretetének gyümölcseként Dr. Györgyi János vezetésével! Az alapító tagok közül Kerekes Andreát és Szalló Gábort ma is tagjaink között üdvözölhetjük! Az MHKK taglétszáma most közel 800 fő!
2014 óta minden évben a május elsejét/ pandémia miatt 2020,2021 nem/ a nyírbátori kempingben töltötték a klub tagja, így a 10. és 15. szülinapi bulizásokra is itt került sor! A klub elnöke Erdei János és Tóth Magdi nyitották meg az ünnepi estet, melyet még a helyi városi TV. is felvett! Érkezés után közösen két májusfát is díszítettünk! Május reggelre mindenki meglepetésként május ágacskát talált a lakójánál!
Hatalmas tortával indult a buli melyet a klubunk logója díszített, hozzá csapolt sört és élő zenével kaptuk a talpalávalót! A klub vezetősége a 15. évforduló emlékére gravírozott kulcstartót készítettet a tagok számára. A beszámolót Gombolyai Soós Alíz készítette, a találkozón készült képeket a klub weboldalán lehet megnézni.
2022-05-03 10:51:18

 
MCCC Húsvét Agárdon

Összességében az időjárás kegyeibe fogadta a találkozó résztvevőit, a hét végére, az ünnepekre kissé szélsőségesre alakult. A nagy létszámra való tekintettel (azaz teltházzal), már kedden, 12.-én az első fecskék is megérkeztek.
Azután 14.-én csütörtökön hosszú sorban állás volt a beléptetésnél, majd elhelyezkedett a társaság a 17 szlovák jelentkezővel kiegészülve. Délután jóformán mindenki a fürdőben volt. Péntek délelőtt szabadprogramok gazdag választéka várt ránk. Beszámolót Mándicsné Rózsika készítette. Találkozó képei Kispálné Vera.
2022-04-26 09:12:31

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know áprilisi hírlevele

Hírek a kempingezés világából. Találkozók, vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2022. áprilisi száma innen letölthető.
2022-04-22 11:18:57
Megkezdtük az idei évi egyeztetést a kempingekkel

Szabályzatunk előírja, hogy minden évben kezdeményezzük a partnerkempingekkel az adategyeztetést. Erre azért van szükség, hogy hitelesek tudjunk lenni az oldalunk látogatói számára.

A kempingkeresőben Magyarország régióira bontva lehet kempinget keresni. Régión belül a település nevére kattintva megjelenik a kemping neve, címe, típusa, piktogrammal a szolgáltatások, képek, egyéb információk, valamint az utolsó módosítás időpontja. Amennyiben egy kemping a megkeresésünkre nem küldi vissza az adategyeztető lapunkat, úgy azt, az egyeztetés lefolytatásáig töröljük adatbázisunkból.

Használjátok bizalommal kempinges adatbázisunkat, a fenti információ figyelembevételével.
2022-04-21 13:34:48

 
MHKK Húsvéti találkozó Kiskőrösön

Óriási érdeklődés mellett zajlott az MHKK Húsvéti találkozója. 77 egység jelentkezése után, a weblapra ki lett írva, hogy „A létszám betelt, további jelentkezéseket nem fogadunk el”. Ennek ellenére, sorban érkeztek be nem jelentkezett klubtagjaink, így a pénteki megnyitón már 90 fölötti egység vett részt. Mivel ebben a kempingben nincs rendezett parcellakiosztás, az elhelyezkedés az utóbb érkezetteknél kicsit problémásan alakult. Katona Júlia beszámolója. A klub weboldalán megnézheted a találkozó képeit.
2022-04-01 14:39:46

 
MHKK találkozó Jánossomorja

   Az elmúlt évi szilveszteri rendezvényen kellemes bejelentést tett az Erdős házaspár. Jánossomorján lévő vendégházukba egy tavaszi hétvégére meghívnak 23 egységet úgy, hogy teljesen ingyen biztosítják az elhelyezést és két főétkezést, valamint szerveznek buszos kirándulást a határ közelében Ausztriába és Szlovákiába. A létszám hamar betelt.

   Jánossomorja az osztrák határtól 2 km-re, a Fertő tótól 15 percnyire, Mosonmagyaróváron az autópályától 10 km-re található. Ragyogó napsütéses időben érkeztünk meg csütörtökön dél tájban az Erdős Panzió és Étteremhez. A többség apartmanokban helyezkedett el, heten lakóautóval érkeztünk. A lakóautósoknak 2 apartmant nyitottak ki a tisztálkodás és a konyhahasználat céljából. Katona Júlia részletes beszámolója. A klub weboldalán megnézheted a találkozó képeit.
2022-03-30 12:54:32
Szuper kedvezmény az előzetesen regisztráló kempingeseknek

Kiskunmajsai Jonathermál Zrt. Motel, Kemping megszervezi a 37. Húsvéti kempingtalálkozó és XX. Batisz Zsigmond Emléktúrát 2022. április 15. és 18. között.  A rendezvény helyszíne Thermál Motel és Kemping Kiskunmajsa, Kőkút 26.
Az előzetesen jelentkező és regisztráló kempingezők kedvezményesen vehetnek részt a találkozón, részletek ide kattintva. A találkozó részletes programja innen tölthető le.
 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49 


Copyright - Campinform.eu | 2008-2024 | All Rights Reserved! | Impresszum