2024. április 20. szombat
Konrád, Tivadar napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

Hirdetések

Kiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2017-06-25 12:05:13

 
Találkozzunk Agárdon, Augusztus 3-6 között immár a II. Knaus Partnertalálkozón!

Számos családi programmal, könnyűzenei előadókkal, lakókocsi és lakóautó kiállítással várunk Benneteket Agárdon, a Velencei-tó partján. A találkozón lehetőség nyílik a Knaus Tabbert gyár, valamint a hazai kereskedelmi partnerek által kiállított lakókocsik, lakóautók megtekintésére és a társkiállítók által kínált kempingfelszerelések, kiegészítők, sportszerek megvásárlására is.

Esténként, a tóparton felállított rendezvénysátorban hazai fellépők koncertjei biztosítják majd a bulihangulatot. Fellépők lesznek: Groovehouse, Best Of, Desperado, Smith and Friends, Dynamite Dudes és DJ Dominique. A legkisebbekre is gondoltunk, az ő jókedvükről az Iszkiri zenekar gondoskodik majd! Igyekszünk a gyerekek kedvében járni kültéri játszóeszközökkel is, lesz még körhinta, trambulin, vízi gömb és még sok meglepetés.
Tartsatok velünk, töltsünk el együtt néhány felejthetetlen napot és fedezzétek fel Ti is a kempingezés egyedülálló világát!
Helyszín: Park Strand Kemping – 2484 Agárd, Chernel István u. 51-52. További részletek és jelentkezés a Hollako Kft weboldalán.
2017-06-19 10:56:08
F.I.C.C. Kongresszus Brüsszel

Június 17-én Brüsszelben tartotta Kongresszusát a Fédération Internationale de Camping, Caravanning (F.I.C.C.). A 2017. és 2020. közötti időszakra megválasztották a szervezet elnökének João Alves Pereira Portugáliából. Az elnökségbe a következő országokból választottak tagokat: Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Portugália, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság, Olaszország. Az ülés során döntöttek a F.I.C.C. következő években tartandó világtalálkozói helyszínéről.
2018. Németország- Berlin, 2019. Franciaország- Châteaubriant, 2020. Olaszország- Ostia, 2021. Irország. Az információt a PZM alelnökétől- Stanisław Reterski, és a GKC PZM elnökétől Dariusz Jajkotól kaptuk, akik személyesen vettek részt a Kongresszuson.
2017-06-14 13:05:39

 
MCCC kempingtalálkozó Dávodon

Az MCCC Baja után Dávodon, Bács-Kiskun megye déli részén tartotta következő találkozóját. A fürdés mellett jutott idő bel és külföldi (Szerbia) kirándulásra is. Részletes beszámolót, és a találkozó képeit köszönjük Katona Júliának.
2017-06-12 14:16:15

 
Aggteleki Találkozó MHKK

 Magyar Hagyományos Kemping Klub egy újabb helyszínt vett fel a találkozói listájára. Aggtelek és környékének megismerésére sok klubtag vállalkozott. A „Királyi Ízek” udvara, a Baradla barlang, szlovákiai egész napos kirándulás, mind belefért a pünkösdi hétvégébe. Mozsolics Sándor és Marika írt beszámolót, a galéria fényképeit nézve sajnálhatjuk, hogy nem vetünk részt ezen a találkozón.
2017-06-12 08:34:24


 
XXII. Bajai Halfőző Fesztivál július 6-9.

Legjobban várt, legnagyobb szabású ünnepünk július második hétvégéjén egybegyűjti a világ minden pontjába szétszéledt bajaiakat, de ilyenkor jó eséllyel mindenki más is szívesen vallja magát bajainak. Ilyenkor jó együtt hömpölyögni a tömeggel a Petőfi-szigetben vagy a Szentháromság téren, elidőzve egy-egy ismerős asztalánál, a bográcsokból felszálló gőzben. Ilyenkor ugyanis több ezer bográcsban fő az immár hungarikummá lett bajai halászlé, amely nélkül elképzelhetetlen bármilyen ünnep Baján. A jó étekhez pedig jó muzsika is kell, ennek érdekében a környék legjobb néptáncosai vonulnak fel városunkban, de a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai is itt lesznek, hogy gondoskodjanak a szórakoztatásról: idén már elfogadta meghívásunkat az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál, itt lesz velünk Majka és Curtis, valamint Demjén Ferenc és Rúzsa Magdolna is. Egészen biztos, hogy megint égig fog érni a jókedv! Részletes programok a www.bajaihalfozofesztival.hu oldalon.
Szállásod már most foglald le a Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanházban.
2017-06-09 13:53:02
50 km/óra 70 km/óra 80 km/óra

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a VÉDA rendszer által rögzített adatok alapján a – 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó – gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedők az átlagosnál gyakrabban követik el a sebességtúllépés jogsértést, vélhetően a KRESZ vonatkozó szabályainak hiányos ismeretei miatt.

A KRESZ idevágó rendelkezése alapján ez esetben autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Részleteke a police.hu oldalon.
 
2017-06-07 09:44:10

 
Pünkösdi találkozó Baja

Baján a Napsugár Ifjúsági Szálló és Kempingben tartotta meg a pünkösdi találkozóját a Magyar Camping és Caravanning Club. A Sugovica partján, gyönyörű környezetben töltötték a klub tagjai június első hétvégéjét. A város felfedezése mellett megismerkedtek Hajós és Szeremle nevezetességeivel is. Részletes beszámolót Katona Júlia küldte el, a találkozóról Rettegi András, Bereczki Gyula és Katona Júlia készített sok-sok fényképeket. A Bajai Televízió rövid riportot készített a találkozóról.
2017-05-30 08:41:38

 
MCCC Felvidéki találkozó, Zólyom

Ismét határon túli kempingezésre indultunk. Ezúttal észak felé a Felvidékre vettük az irányt. Egyik kedves szlovákiai kempinges társunk vállalta a találkozó megszervezését és a program összeállítását. Még az időjárás felelőssel is sikerült egyeztetnie, mert a találkozó időtartama alatt remek szélcsendes, esőmentes, napos, igazi kirándulóidő volt. A találkozó beszámolóját Katona Júlia írta, a fotóalbumba Katona JuliKiszel András és Rettegi András fotóit lehet megnézni.
2017-05-25 17:06:00

 
Kevi Juhászfesztivál Túrkevén

A Magyar Hagyományos Kemping Klub „hagyományosan” találkozót szervezett Túrkevén a Kevi Juhászfesztivál ideje alatt. Több mint 70 család élvezte a jó időt és a rendezvény kiváló programjait, esténként pedig közös programokat szerveztek a kempingben. A találkozóról beszámoló és képgaléria is felkerült a klub weboldalára.
2017-05-25 08:00:04

 
Dunántúli Kemping Klub felhívása
 
Lehet még jelentkezni Sellyére, de csak korlátozott számban, aki már leadta jelentkezését annak már nem kell. Itt küldöm a feltételeket.
Akinek van kerékpárja az hozza, mert kerekezünk a Dráva partra is. Van kiépített kerékpárút.
Akinek nincs lakókocsija vagy van hozzátartozója  és  jönne, annak lehet a kempingben bérelni szobát 2-4-6-8- fősek. Van hűtő és mélyhűtő 4 db szükség esetén be lesz kapcsolva.
Főzési lehetőség is van. Szalonnasütésre is van mód.
 
Treszner Mária DKK elnök
2017-05-23 10:54:16
VEDA kamerák
 
Jön a Nemzeti Autóellenőrző Rendszer!
Érdemes lesz figyelni a lakókocsik, lakóautók terhelésére is…
 
Minden korábbi ellenőrzés hatékonyságát felülírja a kormány szerint az év végén induló új rendszer, amely megállítás nélkül bármilyen jármű gazdáját akár 500 ezer forintos bírsággal sújthatja. Nem a sebességet, az autók súlyát méri majd.
„2017 végéig várhatóan lezárul az objektív bírságolásra alkalmas rendszer teljes körű kiépítése” – válaszolta a Vezess kérdésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) arról az új, 89 ellenőrzési pontból álló hálózatról, amit tavaly október óta építenek országszerte. A teljes cikk a www.vezess.hu  oldalán érhető el.
2017-05-17 08:47:10

 
MCCC Budapesti kempingtalálkozó

Járjuk az országot, de a legtöbb látnivalót kínáló fővárost ritkán látogatjuk turistaként. Ide dolgozni vagy ügyeket intézni járunk. Éppen emiatt, nagy érdeklődéssel vártuk, az éves programban szereplő Budapesti kempingtalálkozó helyszínének megjelölését és programját. A budapesti találkozóról Katona Júlia írt részletes beszámolót, de a fotóalbumba is sok kép került fel a programokról.
2017-05-16 09:03:32

 
Június 1-től hosszabb nyitvatartással üzemel a strand Kiskőrösön
 
Napok óta terjed a hír városszerte, miszerint gondok adódtak a kiskőrösi termálvízzel. Az információt sajnos megerősítette kameránk előtt Domonyi László polgármester is, akivel a strandon készítettünk riportot. Hozzátette: a szakemberekkel közösen találtak megoldást a felmerült problémára. A termálfürdő üzemel, sőt június 1-től hosszabb nyitva tartással várja a vendégeket. Részletek a Kiskőrös Televízió tudósításában.
2017-05-15 08:52:34
Ne hagyd veszni az 1%-od!

1% felajánlása

 
Adóbevalláskor, ha rendelkezel az adó 1%-ról, azzal segíteni tudod a kemping klubok működését. Az adó 1% felajánlása semmibe sem kerül, de nagyon sokat segíthetsz vele!
Sok kicsi sokra megy!
Támogatásod révén a családias közösséget, a fesztelen időtöltést és a természetet szerető kempingezők ügyét tudod támogatni!
A Magyar kemping klubok közül az alábbiak részére lehet felajánlani az adója 1 %-át.

Baráti Karaván Klub                                adószám: 18020034-1-42
Baranyai Camping Club                         adószám:18325164-1-02                    
Magyar Camping és Caravanning Club  adószám: 19816092-2-42
Magyar Hagyományos Kemping Klub     adószám: 18261657-1-43
Táborozó Természetbarátok Egyesülete adószám: 18864401-1-17
 
2017-05-12 13:10:37

 
Baja, 2017. május 20. szombat Szentjánosi kápolna, Halászpart, Petőfi-sziget.

Van az évnek egy napja, amikor ezernyi csillag tündököl a Sugovicán. Ezt pedig nem valamely természeti jelenség teszi, hanem azok az emberek, akik ilyen módon kívánják leróni tiszteletüket Nepomuki Szent János, a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok védőszentje, valamint a gyónási titok mártírja előtt. Mivel Baján a Szent János kápolna őrzi a szobrát, így a város lakói különösen közel érzik magukhoz, a vízközeli életmód egyik jelképévé is vált. A szentjánosi városrész lakói vállukra veszik a szobrot, hogy körbevigyék a városban, egészen a Türr-kilátóig, ahol már várják a Sugovicán a feldíszített, kivilágított vízjárművek: hajók, csónakok, bárkák stb. Aligha képzelhetünk el szebb és meghittebb látványt, mint amikor a víz fodrai visszatükrözik a mécsesek lobogó lángocskáit, ezt pedig kiegészíti a parton kísérő tömeg fáklyáinak fénye. Különleges napja ez a bajaiaknak, egyedi ünnep, amely természetesen nem múlhat el finom halászlé, csodás borok és oldott mulatozás nélkül.
A látványos vízi felvonulás a kemping területéről követhető. Sétahajózás a Jánoska eresztés idején, részletek. Szállás foglalás: Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanház, telefonon a 79 522 230-as számon, vagy a szallas@bajamarketingkft.hu e-mail címen.
 
2017-05-10 21:19:32
DKK Találkozó Csisztafürdő, 2017.04.29- 05.07.

Újra véget ért egy sikeres találkozója a DKK-nak, amin 52 egység volt jelen és 22 új belépővel gyarapodtunk. Szokás szerint a nagy létszámra való tekintettel meg lett osztva a csapat több részletre. Ami azt jelentette, hogy  voltak, akik már 25- 26-án érkeztek és május 1-én mentek haza. Mások folyamatosan érkeztek, de voltak, aki csak a második héten tudtak jönni. A tizenkét nap krónikáját Treszner Marcsi írta meg, közel 400 fényképet, valamint egy 17 perces videót is közzé tettek weboldalukon a kocsis játékról.
2017-05-07 13:49:07

 
Tíz éves az Magyar Hagyományos Kemping Klub

Az MHKK 66 egységgel, 150 fővel Nyírbátorban ünnepelte meg a klub 10. születésnapját. A találkozó beszámolóját és képgalériáját itt lehet elérni.  A klub éves rendes közgyűlését, április 30-án szintén Nyírbátorban tartották meg, amiről Mórocz Imre, a klub elnöke adott ki tájékoztatót.
 
2017-05-04 10:32:28

 
Az MCCC tagjai Tiszakécskén töltötték április utolsó napjait. A találkozóról Katona júlia írt beszámolót, a Fotóalbumba is felkerültek a rendezvény képei.
2017-05-03 09:09:19

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2017. májusi hírlevele

A lapban a közeljövő találkozóiról olvashatunk információkat, továbbá néhány rövid cikket a kempingezés világából. Vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2017. májusi száma innen letölthető.
 
2017-05-02 14:26:52
Felhívás!
 
Tájékoztatjuk a kedves kempingtársakat, hogy az Európa és az Adria Rallyval kapcsolatos problémákat Somodi László klubtagunknál jelezzék. Pl:
  • nem tudják kitölteni a jelentkezési lapot;
  • elküldték a jelentkezést, de nem kaptak névre szóló visszajelzést a 20 %-os kedvezményre (vaucher)
  • stb.
A szükséges adatokat küldjék meg a somodi.laszlo@freemail.hu email címre és az továbbításra kerül tőle a Horváth Klub részére. A visszaigazolást már saját email címükre fogják visszakapni.
 
MCCC Vezetése
 
2017-04-25 13:35:21

 
A BCC maroknyi csapata Kiskunmajsán a Jonathermál kempingben töltötte a húsvéti ünnepeket. A találkozóról Szommerné Vera készített beszámolót, a négy napos esemény fotóit itt lehet megnézni.
2017-04-21 05:23:16

 
Információ a DKK csisztafürdői találkozójához
 
Feltettem a húsvéti találkozó beszámolóját és a képeket, amit a beszámolóknál találtok.
Eddig 42 egység jelentkezett Csisztára. Akik már jelentkeztek 03.illetve a húsvéti találkozón azoknak nem kell már. Nem volt még időm átírni a jelentkezők listáját ezért ne csodálkozzatok, ha nem találjátok magatokat.

Az idei évben sokan úgy döntöttünk, hogy úttörőnek öltözve fogunk felvonulni, azaz fehér ing, nyakkendő, sötét szoknya térdzokni, ha van síp és őv az is jöhet. Akinek van kedve csatlakozni a kezdeményezésünkhöz az hozzon magával, ami van neki.

Fontos információ azoknak, akik előszőr utaznak Csisztára.
 
                                                                            Treszner Marcsi
2017-04-19 17:55:56
MCCC logo
 
Az MCCC húsvétkor hagyományosan két helyen rendez kempingtalálkozót: Kiskunmajsán és Agárdon. 32 magyar és 13 szlovák kempinges egység úgy döntött, hogy a Húsvéti ünnepeket az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő mellett közvetlenül elhelyezkedő ***-os Termál Kempingben az MCCC rendezvényén tölti. A találkozóról Katona Júlia készített beszámlót, valamint sok-sok fényképet.
2017-04-11 18:19:44
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2017. áprilisi hírlevele

A lapban a közeljövő találkozóiról olvashatunk információkat, továbbá néhány rövid cikket a kempingezés világából. A 10. oldalon megemlékeznek Antal Béláról az MCCC elhunyt elnökéről. Vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2017. áprilisi száma innen letölthető.
 
2017-04-10 07:48:27
XVIII. Lakóautó Börze és Teadélután 

A használt lakóautók tavaszi seregszemléjére a Levanter Lakóautó Kft. telephelyén kerül  sor, melynek címe: 1149 Budapest Mogyoródi út. 16-20.  (Hungaroszerviz telep, a Mexikói út sarkánál). Az időpont: 2017. április 22. szombat 9 órától, ami minden bizonnyal egy kellemes, napsütéses tavaszi nap lesz, legalábbis  reményeink szerint, mert a rendezvény főleg a szabad ég alatt fog zajlani. A Börze 9 és 14 óra között várja a látogatókat, a Teadélután programjai 15 órakor ketdődnek.  A belépés magánszemélyek számára természetesen díjtalan, mint ahogyan a parkolási lehetőség is, amit a közelben lehet igénybe venni.
A péntek és szombat éjszakára telepünk egy rögtönzött kempinggé alakul: mindazok lakóautójukban ott tölthetik az éjszakát, akiket a börze érdekel. A kempingbe a belépés ingyenes! További információk: Dezső András, telefon:  30/9250-682, 1/220-7976
2017-04-06 13:02:47
                  MEGHÍVÓ!

A Magyar Hagyományos Kemping Klub Évi Rendes Közgyűlésére!
Az Alapszabály III. fejezet I/1-c.) pontja alapján közgyűlést hívok össze:
A Közgyűlés Időpontja: 2017. április 30. vasárnap 09. 00. óra
Helye: Nyírbátor, Sárkány Apartman és Kemping, Fürdő u. 1.


NAPIRENDIPONTOK:
1. Elnökség beszámolója a 2016-os évről.
2. Pénzügyi beszámoló 2016-ról
3. A 2018. évi tagdíj megállapítása.
4. A felügyelőbizottság jelentése az elnökség munkájáról
5. Az elnökség beszámolója a MAKEOS megszűnéséről. Döntés az MHKK tagfelvételéről saját jogán az FICC tagjai sorába.
6. Egyéb aktualitások

Amennyiben a közgyűlés nem határozat képes (50%+1 fő), a megismételt közgyűlést összehívom 2017. április 30. vasárnap 10.00. órára a fenti helyszínre. A megismételt közgyűlés a megjelentek létszámtól függetlenül határozatképes, de csak az eredeti napirendi pontok tárgyalhatók.

Mórocz Imre sk.  MHKK elnök
2017-04-04 17:22:01

 
A Magyar Camping és Caravanning Club kempingezői Túrkevén töltötték március utolsó hétvégéjét. A találkozóról a klub „krónikása” Katona Júlia készített beszámolót. A klub weboldalán található fotóalbumba Szűts István küldte be fényképeit.
2017-04-01 19:12:27
 
 
Közlemény!

Értesítjük az Európa Rally és az Adria Rally résztvevőit hogy az előzőleg kiadott tájékoztatóban elírás történt. Az Európa Rally a gyermekek részvétele 18 éves korig ingyenes. Az Adria Rally esetében 7 éves korig ingyenes, 7 -18 éves korig  a részvétel kedvezményes, 58 euró.
Somodi László
 
2017-03-31 13:18:10
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2017. márciusi hírlevele

A lapban a közeljövő találkozóiról olvashatunk információkat, továbbá néhány rövid cikket a kempingezés világából. Vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2017. március innen letölthető.
 
2017-03-26 11:23:36

    

Az MCCC Elnöksége mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy

Antal Béla István klubtársunk, az MCCC korábbi elnöke

életének 68. évében, 2017. március 25-én súlyos betegségben örökre eltávozott közülünk.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!
                                                                  A gyászjelentés itt olvasható el.
 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49 


Copyright - Campinform.eu | 2008-2024 | All Rights Reserved! | Impresszum