2023. március 20. hétfő
Klaudia napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

Hirdetések

Kiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2016-10-05 09:38:53
 
Aki vontatott már utánfutót, annak ezt a videót látnia kell

A fizika kegyetlen törvényeit demonstrálja látványosan a videón látható kísérlet. Ha odafigyelünk, elkerülhető a balesetveszély. A vontatmány beszitálásának, felborulásának rizikója csökkenthető a rakomány egyenletes elosztásával. Ha valamilyen nagy méretű tárgyat szállítunk, mindenképpen középre helyezzük el, a súly így a tengelyre esik, így a legoptimálisabb a terhelés. Kisebb tárgyaknál (tégla, terméskő, csempésdobozok, meszeszsákok stb.) a rakodás helyes módja, ha középen a tengely felett kezdjük, és onnan pakoljuk egyenletesen előre és hátra, figyelve arra is, hogy a jobb/bal terhelés is egyforma legyen. Vezess.hu weboldalon jelent meg Kovács Miklós írása, a video megnézéséhez kattints ide.
A lakókocsi vontatásánál ugyanezt kell figyelembe venni, sőt a nagyobb felület miatt fokozottabban kell figyelni a pakolásnál. A vonófej terhelése maximum annyi lehet, amennyit a vonóhorog és a vontatmány típustábláin külön-külön a gyártó engedélyez, de csak annyival terhelhető a vonóhorog amennyi a két típustáblán szereplő terhelés közül a kisebb érték. Érdemes új lakókocsi vásárlásakor, az első bepakolás után beállítani a megfelelő vonófej terhelést. Tapasztalatom szerint az 50-65 kg közötti tartomány megfelelő.
2016-10-03 10:03:53
MCCC logo
Kempingezés Magyarremetén  (Pádis fennsík)
2016.09.22-25 

Ismét határon túli kempingezésre hívta tagjait az MCCC. Ezúttal Romániába Magyarremetére, amely község 86 km-re van a magyar határtól, Bihar megye délnyugati részén, a Belényesi medencében, az Erdélyi-Szigethegység lábánál. Az ezeréves magyar település a Fekete-Kőrös egyik ága mellett nyúlik el. A környező falvakat teljesen román népek lakják. Beszámolót Katona Juli írta, a találkozó képeit pedig a Fotóalbumban nézhetitek meg.
2016-09-27 14:10:53
Levanter logo
 
XVII. Lakóautó börze

Idén ősszel ismét várják a használt lakóautót eladni vagy vásárolni szándékozókat a Levanter Lakóautó Kft. telephelyén (1149 Budapest, Mogyoródi út 16-20. Hungaroszervíz telep, a Mexikói út sarkánál)

2016. október 8. szombaton 9 és 14 óra között.
 
A belépés magánszemélyek számára díjtalan, mint ahogyan a parkolási lehetőség is, amit a közelben lehet igénybe venni. További részletek a levanter.hu weboldalon.
 
2016-09-22 09:39:11
A Picasa Fotóalbumot a Google megszüntette, ezért az Magyar Camping és Caravanning Club a találkozókon készült fényképeket új formátumban helyezte el a weboldalán. A Fotóalbum fül alatt a 2015. és 2016. évi találkozók képgalériáját lehet megnézni. Rengeteg fotó, sok szép emlék, érdemes tallózni a galériák között.
 
2016-09-20 11:46:34
Kempingvilág téli nyitva tartása

Tisztelt Vásárló!
 Felhívjuk szíves figyelmét, hogy október 1-től  üzletünk téli nyitva tartás szerint lesz nyitva:  
H-P: 8-17   Szombat: zárva
A szezon utolsó, hivatalos szombati nyitva tartásán (szeptember 24.) minden, raktáron lévő termékünket 10 % kedvezménnyel kínálunk!
 Amennyiben a fent megjelölt időszakon kívül látogatna el hozzánk, kérjük előtte telefonon vagy e-mailben egyeztesse velünk!
 Bármikor szívesen állunk rendelkezésére!
2016-09-19 18:05:50
20. Dahlie Rallye képekben

A 20. Dahlie Rallye beszámolójához találtunk képeket a lengyel Polski Zwi±zek Motorowy, és a cseh Camping Club KČT TJ Roznov pod Radhostem weboldalán.
 
2016-09-16 17:44:21
F.I.C.C. logo
Megérkezett a F.I.C.C. INFO kiadvány 2016/6.

A kiadványban megtaláljuk a 84. International Rally F.I.C.C statisztikáját. Előzetest olvashatunk a 85. Imternational Rallyról, ami 2017. május 17-től 26 ig lesz Törökországban, Datça-ban. A Taiwanon rendezendő 86. Imternational Rally és a 2018-ban Berlinben rendezendő 87. Imternational Rally weboldala is elérhető. További hasznos információk a kempingezés világából. Az angol nyelvű F.I.C.C. INFO2016/6 innen letölthető.

 
2016-09-12 10:16:58
Dahlia Rallye 2016 – Szlovákiában 
2016-ban már 20. alkalommal került megrendezésre a V4-ek Dahlia Rallye elnevezésű kempingtalálkozója. A rendező ország ez alkalommal Szlovákia volt. A találkozó helyszíne az Alacsony Tátrában Liptómikulás közelében, Liptovski Trovec-ben a Mara kempingben volt.
Az alapító négy visegrádi országon kívül még részt vettek a találkozón horvátok, szlovének, finnek, ukránok és németek, összesen 250 egység. Legnagyobb számban a szlovákok és a lengyelek voltak. Magyarországot 17 egység képviselte.  Részletes beszámolót Katona Júlia írta, elolvasható az MCCC weboldalán.

 
2016-09-06 09:55:39
Eldőlt, melyik az Év Fürdője 2016-ban

Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, amelyben közel 200 magyarországi fürdőre, három kategóriában lehetett voksolni. A végeredmény változatos képet mutat: a győztesek az ország egymástól távoli pontjairól kerültek ki, és jellegükben is mások. Idén egy barlangfürdőt, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot szerettek hazánkban a legjobban. Részletek a termalfurdo.hu oldalon. A további eredmények ide kattintva olvashatók.
2016-09-05 08:18:27
 
 
KÖZLEMÉNY
 
2016. 09. 03-án Kerekdombon a MHKK megtartotta évi rendes közgyűlését. A szavazásra jogosult 1420 tagból 88 fő vett részt.
  • A jelenlévők egyhangúlag elfogadták az elnök beszámolóját a 2015 és 16. évről, a pénzügyi beszámolót 2015-ről és bevételi tájékoztatót 2016. első félévéről.
  • A jelenlévők döntöttek a 2017. évi tagdíjról, egyhangúlag elfogadták az elnökség javaslatát a személyenkénti 2000.-Ft tagdíj összegről.
  • A közgyűlésnek jelentést tett a felügylőbizottság, a jelentést a jelenlévők egyhangúlag elfogadták.
  • A közgyűlés megszavazta, hogy az elnökség nyújtsa be a MHKK felvételi kérelmét az F.I.C.C. tagjai sorába.
  • Megtörtént a tisztségviselők választása:
MHKK elnök Mórocz Imre (változatlanul)
Elnökhelyettesek: Erdei János és Vodli Jenő (szintén változatlanul).
  • A közgyűlés megválasztotta a felügyelőbizottságot:
Fb elnök Pólya Tünde
Tagok: Bankhardt  Katalin és Tóth Csabáné
 
Végezetül tájékoztatást kapott a tagság az év hátralévő találkozóiról és programjairól.
Estére közös vacsorára (marhapörkölt főtt burgonyával, savanyúsággal) hívta meg az elnökség a közgyűlés résztvevőit.
 
Az estét jó hangulatú nótázással fejezte be a csapat.               Mórocz Imre elnök
2016-08-29 09:41:45
A Dunántúli Kemping Klub 44 egységgel szervezett találkozót Ráckevén a Thermal Camping Aqua Landben. A pihenés mellett számos programmal várták a szervezők a részt vevőket. A találkozóról Treszner Marcsi a klub vezetője készített beszámolót, és képgalériát.

DKK a következő találkozóját Cserkeszőlőn a Thermal Campingben tartja szeptember 10-től 18-ig, jelentkezni a treszne.m@gmail.com  e-mail címen, vagy telefonon a 30 267 7276-os számon lehet.
2016-08-25 09:13:12
LTV Unity FX

Miért mennél szállodába, ha ilyen is lehet egy lakóbusz?

Ha eddig szűkös kompromisszumnak gondoltad a lakóbuszokat, akkor a Ford Transit alapjára épített Leisure Travel Vans Wonder láttán megváltozik a véleményed.

Sokan szükségmegoldásnak tartják a lakóbuszokat, pedig ma már olyan luxusigényű példányokat is kapni, mint a Leisure Travel Vans legújabb típusa, a Wonder. Az új Ford Transit alapjára épített lakóbusz belső terében nem kell úgy érezned magad, mint egy műanyag kapszulába zárva, itt inkább a puha kárpitok és meleg tónusú faburkolatok uralkodnak. A kabin újdonsága, hogy a nappali és egyben hálórész közvetlenül a vezetőfülke mögött kapott helyet, így a pihenéshez két hatalmas fotel áll rendelkezésre, amit franciaággyá lehet hajtogatni, míg a komódban szélesvásznú tévé rejtőzik. Minden igényt kielégít a konyha, példás a gardrób elrendezése, a fürdőszobáról pedig előbb jut eszedbe egy szálloda, mint egy sátortábor. Teljes cikk a www.player.hu oldalon.

A Kanadában gyártott Leisure Travel Vans lakóbuszok választékát, sok képpel és videókkal a következő weboldalon nézheted meg. Felhívom a figyelmeteket a 2016 Unity FX modellre, ami Mercedes-Benz alapra épített csoda. Dőlj hátra kényelmesen, és nézd meg a 35 perces bemutató videót.
2016-08-23 10:43:56
Szép Nyári Nap 2016. augusztus 26-27. BAJA
Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház retro musicaléhez, ami nem más, mint a Szép nyári nap!

Az előadás a Pesti Broadway-n aratott eddigi sikerek után, 2016 nyarán a bajai Szentháromság téren, a Sugovica partján dübörög! Az előadások időpontjai: 2016. augusztus 26., 27. Információ az előadásról.

A rendezvény látogatói az Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanház-ban pihenhetik ki a ”buli” fáradalmait.
2016-08-19 08:45:21
Idén is megrendezésre kerül jó hangulatú őszi szezonbúcsúztató rendezvényünk, a Szüreti Fesztivál Kiskunmajsán, a Jonathermál Kempingjében, melyet kedves figyelmébe ajánlunk.
    Tisztelettel invitáljuk Önt és a klub tagjait, azok családtagjait, rokonait, ismerőseit bízva abban, hogy kellemes őszi időjárás mellett tölthetünk el egy hétvégét, szüreteléssel, szőlőpréseléssel, szilvalekvár főzéssel, paprikafűzéssel, tökfaragással és vidám szórakozással!
Rendezvényünk időpontja: 2016. szeptember 17.
Ízelítő rendezvényünk programjából:
- szüret a kemping melletti szőlőben,
- szőlőpréselés, szilvalekvár főzés, paprikafűzés, tökfaragás, must és bor kóstolás,
- kemencés ételek sütése egész nap,
- kézműves bemutatók és kirakodó vásár,
- csettegő verseny és dutra találkozó a kemping és a fürdő közti füves területen,
- kisbíró – Feleki Viktor,
- Bor ,la Bor együttes – bordalok előadása,
- Mayossa Hagyományőrző Egyesület néptáncosai,
- játékos vetélkedő nyereményekért,
- zenés vacsora és tánc a Kikindai Vidám Fiúkkal.
  
Reméljük, Önt is vendégeink között tisztelhetjük.
  Jöjjön el és érezze jól magát nálunk! Kösse össze a kikapcsolódást a fürdőzéssel!

Kiskunmajsa, 2016. augusztus 16.
                                 
                                                                       Tisztelettel: Balog Zsolt motelvezető
2016-08-16 10:11:56
lakóautó
 
A Vasárnapi Hírek 2016.08.13. számában a 22. oldalon olvasható "Sátrat bontanak" címmel Kertész Anna írása a Kempingezés témaköréből.
Íme a cikk!
2016-08-12 05:37:50
MHKK logo
Meghívó

A Magyar Hagyományos Kemping Klub Évi Rendes Közgyűlésére!

Az Alapszabály III. fejezet I/1-c.) pontja alapján közgyűlést hívok össze:

A Közgyűlés időpontja: 2016. szeptember 03. szombat 09.30. óra

Helye: Tiszakécske-Kerekdomb, Termálfürdő és Kemping, Kerekomb u. 1.

NAPIRENDIPONTOK:


1. Elnökség beszámolója a 2015-ös és 2016-os évről.
2. Pénzügyi beszámoló 2015-ről és 2016-ról
3. A 2017. évi tagdíj megállapítása.
4. MHKK tagfelvétele saját jogon az F.I.C.C.-be
5. Tisztségviselők (elnök, elnökhelyettesek) választása.
6. A felügyelőbizottság tagjainak megválasztása
7. Különfélék , aktualitások

Amennyiben a közgyűlés nem határozat képes (50%+1 fő), a megismételt közgyűlést összehívom 2016. szeptember 03-án 10.00. órára a fenti helyszínre. A megismételt közgyűlés a megjelentek létszámtól függetlenül határozatképes, de csak az eredeti napirendi pontok tárgyalhatók.

Budapest, 2016. augusztus 10.              Mórocz Imre sk.  MHKK elnök
2016-08-10 09:30:22
A Dunántúli Kemping Klub 2016. augusztus 17-től 21-ig tartja a következő találkozóját Ráckevén, a Thermal Camping Aquqlandben. A szervező két programra hívja fel a jelentkezők figyelmét. Az egyik program 12- 20. között megrendezendő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál lesz a másik, közvetlen a kemping melletti strandon, 13-án 21 órától Thermal Sound, ahol több DJ forgatja a lemezeket a 90-es évek slágereiből válogatva, reggel 4 óráig. Az időpontok nem elírás, mert a találkozóra már augusztus 13-tól érvényesek a meghirdetett árak, tehát lehet pakolni és indulni.
2016-08-05 08:09:52
Gyógyhelyi minősítést kapott Tiszakécske

2014 telén kezdtük el a gyógyhellyé minősítés engedélyeztetését, akkor rendeltük meg a négy évszakos méréseket (zajszint, egészségügyi szakvélemények) és most jött el az az örömteli pillanat, amikor célba ért törekvésünk. A határozat, amely hivatalosan tizenöt nap múlva emelkedik jogerőre 2016. augusztus 1-jén érkezett meg Tiszakécskére.
A gyógyhelyi cím elnyerésével számos pozitívum éri majd a települést, ezek a fejlesztések nemcsak a turizmusra hatnak: új munkahelyek teremtődnek, helyi turisztikai vállalkozások jönnek létre, a tőkebeáramlás és a vállalkozói kedv növekszik a térségben. Részletek a Kécskei Krónikában.

Az ÁNTSZ OTH nyilvántartása alapján jelenleg összesen 20 település rendelkezik 21 gyógyhelyi címmel. Melyek ezek a helyek, és mi is az a gyógyhely, a www.gyogyhelyek.hu oldalon olvashatsz.

 
2016-08-03 11:33:30
MCCC logo
MCCC Kempingtalálkozó Bajmócon

Ismét remek programajánlattal hívta kempingezni tagjait az MCCC. A találkozó helyszíne ezúttal az egész Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb várkastélyának szomszédságában lévő Bajmóci Kemping. A részletes programban a környék nevezetességeinek megtekintése szerepelt. Mivel a kemping - a mérete miatt - csak 20 egység fogadását vállalta, ezért a létszám hamar betelt. A találkozóról Katona Juli írt beszámolót, képeket a fotóalbumban nézhetitek meg.
2016-07-31 12:07:17
DKK Tamási 2016. július

Elérkezett a várva-várt  nyári találkozó. Az idei év szeszélyes időjárása most sem maradt el, volt eső, kánikula és lehűlés is. Mindezek ellenére fergeteges találkozónk volt. Mivel 80 egység jelentkezett, amiből 71 egység lett, ezért három időszakra osztottam el az érkezőket. Voltak, akik 14-17-ig, 17-20-21-ig és 21-24-26-27-ig voltak. Treszner Marcsi részletes beszámolóját a DKK beszámoló rovatában, a találkozó fényképeit pedig a képgalériában tudjátok elérni.
2016-07-29 14:20:00
Pilismaróti T3-tuning weekend
Izgatottan vártam ezt a hétvégét. Apa már régóta szerette volna megmutatni milyen is egy buszos hétvége a Duna-parton. Nem kis "félsz" volt bennem, amikor pénteken megérkeztünk. Pár busz és lakókocsi fogadott bennünket. Számomra ismeretlenek voltak, de mégis mint régi ismerőst üdvözöltek.
Nagyon jó érzés volt, amikor hallottam mennyire örülnek a klubtársak apának. "Mikikém, de örülök, hogy itt vagy! Ezer éve nem láttalak!"- büszkeséggel tölt el, hogy a férjem ennyire kedvelt tagja a T3-as társadalomnak. Na de hagyjuk a lelkizős részt! 
Olvass tovább, nézd meg kawa, devaévi és utazóMiki fotóit.
A beszámolóból és a képgalériából is láthatjuk, mennyire jól érzik magukat együtt. Egy kis csapat, nagyszerű emberekkel.
2016-07-27 14:34:57
E m l é k e z t e t ő  f e l h í v á s

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a „20. Dahlie Rallye”-re történő jelentkezési határidő 2016. július 31-ével lejár. E határidő után a részvételi díj már nem kedvezményes.

A jelentkezés gyors és praktikus megoldása a web-lapon található jelentkezési lap kitöltése és elküldése. A szlovák rendezők azonnal visszaigazolják a jelentkezés elfogadását. Szervezési okok miatt kérjük a jelentkezőket, hogy az mccc@mccc.hu internet-elérhetőségünkön jelezzék részvételi szándékukat.
MCCC Elnöksége

 
2016-07-27 13:13:16
BCC találkozó Tamásiban, július 4- 15.

Ha július, akkor Tamási. Elég nehezen indult, annál jobb lett. Végre az időjárás is mellénk állt, igazán nem panaszkodhatunk.  Az ismert problémák miatt, nem  számítottunk túl nagy létszámra, de úgy néz ki, ha lassan is, de ki fogunk jutni a válságból. Végül is 22 egység képviseltette magát és abból  hét egység több mint tíz napot  töltött egyhuzamban a  kempingben. Több egység  töltött  el  öt napnál hosszabb időt, illetve maradt még tovább.
Deverdics József részletes beszámolóját és a találkozón készült képgalériát a BCC weboldalán is el lehet olvasni.
2016-07-12 09:32:00

DKK logo

DKK közlemény!!!

Mindenkinek szól nem csak azoknak, akik jönnek Tamásiba! A jövőben kérek mindenkit, hogy ha jelentkezett egy találkozóra és mégsem tud jönni, ezt jelezze felém.

Kellemetlenül érintett, hogy Igalba a 60 lejelentkezett egységből 43 jött el, ebből három jelezte, hogy nem tud jönni. Mivel a befogadóképessége Igalnak nem végtelen ezért a végén már csak váró listára tudtam elfogadni jelentkezést. Mivel ennyien nem jelezték, hogy nem jönnek ezért le kellett mondanom a várólistán szereplők nagy részét, így elvették a lehetőséget azoktól, akik arra vártak, hogy tudnak-e jönni.

Most Tamásiban szintén elfogadtam 68 egységnyi jelentkezőt, de nem szeretnék megint így járni, mivel itt sem tudok több egységet fogadni. Arról nem beszélve, hogy mielőtt én elmegyek egy találkozóra be kell vásárolnom a jelentkezők  arányában. Nem mindegy hogy kevés valami vagy kidobjuk én meg kifizetem.

Kérem a megértéseteket és a továbbiakban ennek megfelelően jelentkezzetek.

Köszönettel: Treszner Marcsi

2016-07-10 12:09:00

Knaus Partnertalálkozó

Még néhány nap és megkezdődik az Első Knaus Partnertalálkozó Agárdon, a Park Strand Kempingben. A négy napos rendezvényre várják a kempingezés szerelmeseit, és azokat is, akik még csak most szeretnének megismerkedni ezzel az életformával.  A rendező Hollakó Kft. vezetőjétől úgy értesültünk, hogy van még hely a kempingben, de a részvételhez feltétlen be kell jelentkezni. A részletes programok és a jelentkezési lap innen érhető el.

2016-06-30 16:50:00

Bajai Halfőző

Bajai Halfőző Fesztivál

Baja a halászlé fővárosa, amit évről évre bizonyít ország-világ előtt. A valódi, bográcsban főzött, forró, ínycsiklandóan finom bajai halászlé a hozzá készített házi tésztával nem hasonlítható semmi máshoz! Ráadásul, ha ez a páratlan kulináris élvezet még egy óriási fesztivállal, több színpados, rendkívül változatos zenei kínálattal is párosul, az garantáltan felejthetetlen élménnyé válik minden látogató számára! Ezek után már nem lehet kérdés, hogy ha július második hétvégéje, akkor Bajai Halfőző Fesztivál! www.bajaihalfozofesztival.hu Szállás az Ifjúsági Szálló és Kempingben vehető igénybe.

2016-06-27 13:47:00

Ide érdemes lesz eljönni…

Agárd Knaus

Részletek, és jelentkezés a képre kattintva.

2016-06-26 10:38:00

Levanter logo

Elindult az idei első Levanter lakóautós túra - Erdélyben töltjük az elkövetkező két hetet. Akit részletesen is érdekel, hogy mi történik a csoporttal az minden nap rövid képes beszámolót talál a következő címen:
http://levanter.hu/uton-vagyunk.html

2016-06-23 11:02:00

rendőrség logo

50 km/óra 70 km/óra 80 km/óra

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a VÉDA rendszer által rögzített adatok alapján a – 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó – gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedők az átlagosnál gyakrabban követik el a sebességtúllépés jogsértést, vélhetően a KRESZ vonatkozó szabályainak hiányos ismeretei miatt. A KRESZ idevágó rendelkezése alapján ez esetben autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Részleteke a police.hu oldalon.

2016-06-18 09:57:00

MHKK logo

MHKK Hírlevél

Tájékoztatom  a tagságot, hogy az Alapszabály értelmében az elnökség mandátuma ebben az évben lejár. A szeptember 3-ra Tiszakécske - Kerekdombra meghirdetett közgyűlésen meg kell választani az elnökség és a felügyelőbizottság tagjait.

Javaslatokat kérünk az elnök, elnökhelyettesek és a felügyelőbizottság tagjai személyére, valamint ha valaki szívesen vállalná, bármelyik tisztséget kérjük, jelezze.

A javaslatokat, jelentkezéseket az mhkk@mhkk.hu e-mail címre kérjük küldeni.

A beérkezett javaslatokat, jelentkezéseket továbbítjuk a jelölő bizottság (Gittler József, Szappanos Sándor, Burián Gábor) tagjainak.

Mórocz Imre MHKK elnök

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46 
Copyright - Campinform.eu | 2008-2023 | All Rights Reserved! | Impresszum