2024. május 25. szombat
Orbán napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

Hirdetések

Kiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2013-08-29 09:34:00

A Baranyai Camping Club találkozót tartott a Soltvadkerten, a Vadkerti tónál. A találkozóról képes beszámolót nézhetünk meg.

2013-08-28 08:28:00

Frekvenciacserék tizenkilenc digitális földfelszíni televíziós adónál.

Sok kempingező nemcsak a házát, hanem a televízióját is viszi magával a kempingezéskor. Akik a műholdas vételt választják nincs dolguk, hiszen a már jól ismert paraméterekkel tudják fogni kedvenc csatornáikat, de akik a földfelszíni vétel mellett döntenek, azoknak ajánljuk az alábbi cikket.

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket szeptemberben hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Részletek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján.

A frekvenciacserékben érintett telephelyek és a cserék időpontjai a következők:

2013-08-27 14:15:00

Hazánkban is egyre népszerűbbek az autós kamerák.

Az autós kamerák Magyarországon is egyre elérhetőbbek, így egyre többen használják őket - legalábbis ez a személyes tapasztalatunk , amire a mindennapos közlekedés alkalmával sikerült szert tenni. Aki keres, a YouTube-on olyan magyar videókat is talál, amelyek kisebb-nagyobb szabálytalanságokat örökítenek meg. Ezekből - szerencsére - kevés van, és a hazai morálból adódóan olyan komoly balesetektől sem kell tartani, amelyek Oroszországban mindennaposak. Teljes cikk a www.ipon.hu oldalon.

2013-08-26 18:51:00

ORFK: több mint nyolcezer gyorshajtó akadt fenn az ellenőrzéseken

Csütörtöktől szombatig minden traffipax figyelt, első nap a gyorsforgalmi utakon, másodikon a főutakon, a harmadikon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket vonták ellenőrzés alá a rendőrök.

A háromnapos országos ellenőrzés során 8285 gyorshajtóval, köztük 38 motorkerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A múlt csütörtöktől szombatig tartó, valamennyi megyére és a fővárosra kiterjedő közlekedésrendészeti ellenőrzés elsősorban a főbb közlekedési útvonalakra és a jelentős átmenő forgalmat lebonyolító településekre összpontosult.

Az első napon a gyorsforgalmi utakon, a másodikon a főutakon, a harmadik napon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket vonták ellenőrzés alá a rendőrök. Az akció fő célja a sebességtúllépésekkel szembeni fellépés volt, de a rendőrök minden egyéb jogsértés gyanúja esetén intézkedtek. A szabálysértőkkel szemben szankcióként helyszíni bírságot alkalmaztak, szabálysértési feljelentést tettek vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Forrás: MTI

2013-08-26 09:06:00

     

Beszámoló a Rinyamenti Találkozóról.

„Minden évben a Magyar Hagyományos Kemping Klub és a Vasi Kempingezők Egyesülete júliusban találkozót tart Nagyatádon. Sajnos kevesebben voltunk, mint előző évben, de nagyon jól éreztük magunkat erről Hujber Jenő a kemping vezetője gondoskodott”. Részletes beszámoló és a fotógaléria innen elérhető.

2013-08-24 08:13:00

Véget ért a 79. F.I.C.C. Rally.

A találkozó statisztikája alapján összesen 27 országból 468 egység 966 fő, ebből 920 felnőtt 24 fiatal és 22 gyerek vett részt. A magyar klubok részéről az MCCC 4 egység 7 felnőtt, a MAKEOS 2 egység 5 felnőtt képviselte hazánkat.

Két lengyel klub honlapján már megjelentek képek a Rallyról. A PFCC fotógalériájában külön nézhető meg a találkozó helye, nyitó ünnepség, találkozó képei, kulturális programok, fakultatív programok, F.I.C.C kongresszus, 80- jubileumi rendezvény, találkozó záró rendezvény képei.

A találkozóról egy fotógaléria jelent meg a PZM weboldalán is, a képeket Dariusz Jajko készítette.

2013-08-23 08:59:00

    

Az MHKK révfülöpi találkozójáról Mikola Pista és Györgyi küldött beszámolót. Részletek a Galériában.

2013-08-22 10:53:00

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség TISPOL akció keretében.

A rendőrség 2013. augusztus 22. és augusztus 24. között ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (European Traffic Police Network) ,,EUROPEAN OPERATION SPEED” elnevezésű fokozott ellenőrzés keretében.

Az ellenőrzés célja egyrészt a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek, gépjárművek vezetőinek kiszűrése, a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítás, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő állampolgárok kiszűrése, szankcionálása. Másrészt az érzékelhető rendőri jelenlét erősítése, a felelősségre vonás elkerülhetetlenségének demonstrálása. További feladat a jogsértések megelőzése, felderítése és megszakítása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ha traffipaxba szaladtál és érdekel, hogy mekkora büntetés várható, akkor az alábbi táblázatból megtudhatod, hogy mennyit kell fizetned a gyorshajtásért.

2013-08-21 18:55:00

Last Minute a Sárkány Apartman & Kempingben!

Lemondás miatt augusztus 25-től augusztus 27-ig felszabadult 5 db kényelmes 4 fős apartmanunk, amely 2 és 3 fő részére is igénybe vehető. Last Minute ajánlatunkban az apartmanokat most utószezoni árakon veheti igénybe!

Az apartman árai:

4 fő részére: 14 000 Ft / éj

3 fő részére: 12 000 Ft / éj

2 fő részére: 10 000 Ft / éj

Az apartman ára természetesen minden vendégünk számára tartalmazza a belépőket a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe, sőt fürdőnkbe számukra ingyenes a belépés az érkezés és az elutazás napjára is!

További információ és szállásfoglalás: Horváth Ágnes  06-70/338-5456 vagy horvath.agnes@sarkanyfurdo.hu

2013-08-19 13:52:00

Évadzáró Találkozó Pápán!

Évadzáró találkozót szervez a Camping Club KČT TJ Roznov pod Radhostem Pápán a Várkert Termál Kempingben. A találkozóra várják a magyar kempingezőket is. A találkozó meghívója és a jelentkezési lap itt elérhető. Jelentkezési határidő 2013. október 1.

2013-08-15 12:39:00

Egyszerű, ügyfélbarát megoldásokat hoz a rendeletváltozás.

A vezetési tapasztalat és az alapvető technikák elsajátításának fontosságát célozza az a változás, amely szerint az eddigi harminc kötelező óra mellett 580 kilométert is le kell vezetni „B” kategória esetében a gyakorlati vizsga feltételeként. Az augusztus 15-én hatályba lépő közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 24.) GKM rendelet több változást, de egyszerűsítést, ügyfélbarát megoldást is hoz az autósok, motorosok életébe  – adta hírül a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Részletek ITT.

2013-08-12 11:43:00

Nemzeti tanúsító védjegyek a szálláshelyek minőségi garanciájáért.

A szálláshelyek kötelező minősítésének megszűnésével új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban.A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben 5 szálláshely típusra (falusi, kemping és üdülőháztelep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minőségi garanciáját segítik elő. Részletek ITT olvashatóak.

www.kormany.hu

2013-08-12 09:14:00

Jól sikerült a XVIII. Hollakó Találkozó, amit Párkányban rendeztek, még júniusban. A találkozón készült fényképeket ITT lehet megnézni.

2013-08-08 09:00:00

 

Még egy napot kell kibírni! Holnap estétől jön a felfrissülés!

Csütörtökön rendkívül meleg lesz: A Dunántúlon 40-41, a keleti tájakon 37-40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Tikkasztó napsütés párosulhat a rekkenő hőséghez, szinte alig lesz felhő az égen. A déli szél megélénkülhet.

Pénteken eleinte marad az egyhangú hőség, majd a déli óráktól eleinte csak az északi tájakon, később máshol is megnövekszik a gomolyfelhőzet, és északnyugat felől heves zivatarok törhetnek ki jégesővel, felhőszakadással, pusztító szélviharral. Várhatóan a késő esti óráktól zivatartól függetlenül is megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel megkezdődik a felfrissülés, a kb. 10-15 fokkal hűvösebb levegő beáramlása.

Szombaton hidegfront alakítja hazánk térségének időjárását: a gyakran erősen felhős égből többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol pár órás csendes eső is kialakulhat. Az északnyugati szél egész nap viharos lehet. A keleti tájakon még tombolhat a kánikula, ezzel szemben a Dunántúlon (annak is főleg a nyugati felén), ahová már megérkezik a hidegfront, 20 fok körüli - igazi felfrissülést adó - hőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap lassan csökken a felhőzet, igaz eleinte a keleti területeken még kialakulhat csapadék. 25-29 fok között alakulhat a csúcsérték...

2013-08-06 16:17:00

Mindenkit vár Baja!

2013. augusztus 16-20-i hosszú hétvégén szállással és vidámsággal vár minden kedves érdeklődőt - nappal vízi programokkal (kenu, kajak, vízibicikli, katamarán, 11 személyes kirándulóhajó )- este kulturális és gasztronómiai finomságokkal a grilludvarban és  víziszínpadi programokkal az Ifjúsági Szálló és Kemping Baján. A részletes programokról IDE kattintva tájékozódhat.

2013-08-05 09:53:00

Mielőtt elindul, érdemes tájékozódni….

Augusztusban is sokan indulnak el Európa különböző országaiba kempingezni. Egy kis segítséget szeretnénk adni ahhoz, hogy mindig naprakészen tájékozódhassanak a veszélyes időjárási eseményekről. A www.meteoalarm.eu portál a legszükségesebb információkat nyújtja az Európa térségében várható extrém időjárási eseményekre való felkészüléshez. Az oldal működéséről és használatáról ITT tudhat meg többet. Aktuális veszélyjelzések Európára a logora kattintva.

2013-08-03 17:00:00

Tessék választani!

Programajánló azoknak, akik még nem döntötték el, hogy hova menjenek kempingezni augusztusba. Magyar klubok kempingtalálkozói mellett ajánlunk néhány V4 országban rendezett találkozót is. A találkozók megnevezésére kattintva a részvétel feltételeit, a kemping nevére kattintva a kemping leírását lehet elolvasni.

Magyar klubok találkozói:

MHKK

Augusztus 8- 18-ig                  Nyaralás Soltvadkerten

   Soltvadkert      Vadkerti Tó Kemping

Augusztus 12- 23-ig                Nemzeti Rally

                                             Révfülöp          Napfény Kemping

MCCC

Augusztus 8- 18-ig                  Pannonhalma még egyszer

                                             Pannonhalma    Panoráma Kemping

BCC                                      

Augusztus 10- 20-ig                Augusztusi Találkozó

  Soltvadkert      Vadkerti Tó Kemping

MLK

Augusztus 16- 20-ig                Lyra Fesztivál és Virágkarnevál

                                             Debrecen       Lyra Beach Kemping

Külföldi klubok találkozói:

Augusztus 6- 14-ig                  79. F.I.C.C. Rally

                                             Sława, PL        Słoneczny Camping

Augusztus 8- 11-ig                  Frgálový Sraz

                                             Roznov pod Radhostem, CZ   Camp Sport

Augusztus 19- szept. 1-ig       10. Halcamp Rally

                                             Pisz, PL           Hotelu „ROS”

Augusztus 21- 25-ig                41. Národní sraz Autoklubu České republiky

                                              Lipová-lázně, CZ    AutoCamping Bobrovník

2013-08-01 10:30:00

    Az egyik szemem sír…

Bár örülnöm kellene, hogy végre valaki foglalkozik a kempingezés világával, de a napokban megjelent cikk olvasása után elkeseredtem, hogy megint egy olyan ember ír a MI VILÁGUNKRÓL, akinek nincs tapasztalata erről az életformáról. A jelzett cikk az Útisúgó weboldalán jelent meg 2013. július 30-án Kempingezésre fel! címmel. Végig olvasva a cikket, számtalan tévedést vehetünk észre. A cikk szerzője azt írja, hogy a kempingek száma „körülbelül 300-ra tehető”, „Attól függően, hogy milyen pluszszolgáltatásokat – például mosási lehetőség - nyújt egy kemping, természetesen az árak is változnak, egy éjszaka azonban lakókocsival, karavánnal, átlagosan 3-5000 forint között mozog”

A legnagyobb blődség mégis ez a mondat: „vannak, akik annyira élvezik ezt az életformát, hogy csak akkor mennek haza, ha már nem tudnak közlekedni, vagy amikor már kellemetlen a lakókocsiban a mínusz 10, 20 fok”.

A cikk elolvasása után, kerestem az oldal főszerkesztőjét, hogy felhívjam a figyelmét, a megjelentetett tévedésekre, hibákra. A telefont felvevő hölgy legfontosabb kérdése az volt, hogy mennyire vagyok érintett a cikkben, mikor kiderült, hogy csak észrevételem van, mint kempingesnek, rövid idő után kiderült, hogy a főszerkesztő nem érhető el.

Egyébként köszönöm a cikk írójának, hogy az „Itt tájékozódhatunk a kempinghelyekről és programokról:” felsorolásban a www.campinform.eu oldalt jelölte meg első helyen!

Igaz, hogy más kempingezéssel foglalkozó oldalon kommentár nélkül leközölték ezt a cikket, de én kérek minden „érintett” kempinges olvasót, hogy a saját tapasztalata alapján minősítse ezt az írást.

Szekeres Kálmán www.campinform.eu szerkesztő

2013-07-31 11:40:00

  Szerdán 12.30-kor zárul a digitális átállás első üteme - az NMHH és az Antenna Hungária közleménye. Az átállás érinti kempingezéskor használt berendezéseket is.

2013. július 31-én, szerdán 12.30 perckor az ország 14 megyéjében megtörténik a digitális átállás, és leáll az analóg televíziós műsorszórás. A digitális átállás elsődleges érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg műsorait fogják. A másodlagos érintettek pedig azok, akik otthonukban második-harmadik televíziókészülékükön az analóg adásokat fogják vagy a nyaralójukban, hétvégi házukban ezt a vételi módot használják. Ők július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziók többségéhez még külön set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék. A teljes közlemény ITT olvasható.

2013-07-31 08:40:00

Cseh kempinges barátaink, idei évi kempingezéseikről nézhetünk meg képeket a Caravan Club Šumperk fotógalériájából. Hradec Králové találkozó (20), Hegykői termál (34), Komárno termál (43), Lipót termál (70), Vrbno találkozó (81), galériák a címre kattintva nyithatók meg.

2013-07-29 12:49:00

 

A hétvégén rendezik Kiskunmajsán a XVII. Sör-Fürdő Fesztivált. Az augusztus 2-4 éig tartó rendezvényen változatos programokkal várják az érdeklődőket. Aki szeretne az összes programon részt venni, annak érdemes már most lefoglalni a helyét a kempingben.

2013-07-28 16:55:00

Néhány napot Püspökladányban töltött Mikola Pista és Györgyi. A kempingről és a környékről szerzett tapasztalatukat ITT lehet elolvasni.

2013-07-26 08:28:00

       Még 4 fő jelentkezését várják!

Véglegesen összeállt a szeptemberben Macedóniába-Albániába induló vezetett lakóautós túránk programja és költségvetése. A jelentkezők is szépen gyűlnek. Legnagyobb örömünkre a tavalyi erdélyi utunk valamennyi részvevője jön velünk!

A részletekről a következő linkre kattintva olvashat:
Macedónia - Albánia 2013. 09. 08 - 21.

A csoport már majdnem megtelt, már csak összesen maximum 4 fő/2 páros jelentkezését tudjuk elfogadni! Ha nem akar lemaradni, akkor várjuk mielőbbi jelentkezését a 30/9988-290 telefonon!

Üdvözlettel: Zelena Ferenc és Dezső András
Íme az út térképe:

2013-07-25 17:39:00

   Életbe lépett a III. fokozatú hőségriadó!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön egy gyenge front hatására átmenetileg gyengül ugyan a nappali felmelegedés, de a következő napokban egyre melegebb időre számíthatunk. A hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség. Éppen ezért az országos tisztifőorvos a 2013. július 23-án 00.00 órától elrendelt II. fokozatú hőségriasztást III. fokozatú hőségriadó szintre emeli 2013. július 25. 00.00 órától 2013. július 29. 24.00 óráig terjedően. Felhívja az egészségügyi szolgáltatók, a közüzemi szolgáltatók, a vállalkozások, az önkormányzatok figyelmét a hőség esetén szükséges intézkedések megtételére. Részletek a www.antsz.hu oldalon.

2013-07-25 08:51:00

    

A napozás szabályai, mire figyeljünk oda napozáskor?

A napozásnak vannak aranyszabályai, amelyeket egészségünk érdekében érdemes betartani. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a nap káros sugarai ne érjék bőrünket, hiszen ezek miatt különböző betegségek alakulhatnak ki. Részleteket  a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, Motel Kemping Kiskunmajsa weboldalán www.jonathermal.hu olvashatunk.

2013-07-24 09:43:00

  Szerdától II. hőségriasztási fokozat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27, 28 fok körül valószínű. Ezért az országos tisztifőorvos 2013. július 24-én 00.00 órától 2013. július 26-án 24.00 óráig elrendeli a hőségriasztás II. fokozatát.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:

július 24. szerda:                    10, 17oC          27, 34oC

július 25. csütörtök:                12, 18oC          28, 34oC

július 26. péntek                     14, 20oC          30, 35oC

július 27. szombat:                 15, 20oC          31, 36oC

július 28. vasárnap:                 16, 21oC          32, 37oC

július 29. hétfő:                      17, 22oC          33, 38oC

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat. 

Tanácsok hőséghullám idejére ITT.

Forrás: www.antsz.hu

2013-07-22 08:44:00

    

Várhatóan a nyár legmelegebb hete lesz, a hét vége felé néhol 40 fokos maximummal.

Aki csak teheti irány kempingezni, várják a felfrissülni vágyókat a vízparti és a termál kempingek. A mozgalmasabb kempingezést szeretőknek ajánlunk a Vadkerti tó hétvégi programját. A kempingbe még vannak szabad helyek, de azért érdemes időben érkezni.

Nézzük milyen időt jósol a www.koponyeg.hu meteorológiai portál a hétre:

Hétfőn derült, száraz időre van kilátás, mérsékelt széllel. Csapadék nem lesz. 30 fok körüli kánikulai meleg várható. Keddtől erőteljes felmelegedés várható, nagy eséllyel az idei nyár legmelegebb periódusa következik: kedden 32, szerdán és csütörtökön 33, pénteken 34, a hétvégén már 35 fok körüli maximumokat mérhetünk. A legmelegebb tájakon a hétvégén 38-40 fokos forróságra van kilátás. Csapadék a hétvégéig nem alakul ki, esetleg kedden északkeleten lehet gyenge zápor. Forró napsütésre, gyenge szélre, tikkasztó melegre van kilátás.

Aki teheti, töltse ezt az időszakot vízparton, vagy árnyékos helyen, figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

2013-07-21 08:30:00

  Végre mi is szerkeszthetjük a Google Térképet! + videó

A Google Map Makerben néhány kattintással felteheti a felhasználó a térképre a városában újonnan épült körforgalmat, bicikliutat, az eldugott strandokat, kempingeket a kedvenc éttermét, szórakozóhelyét, fodrászát, cipészét, jelezheti, ha egyirányúvá tettek egy utcát. Részleteket a richpoi.com oldalon olvashatsz.

2013-07-20 14:48:00

15+1 hely hazánkban, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek!

Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat, és elképesztő látványosságokat akar látni, messzire kell indulni. Pedig ez nem így van, kis hazánk is számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó nevezetességekkel büszkélkedhet. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót a www.utazom.com. A teljes cikk ITT olvasható.

2013-07-19 08:56:00

  Elsősegélycsomag - Mit vigyünk magunkkal nyaraláskor?

Az egészségügyi-elsősegélycsomag része legyen a láz- és fájdalomcsillapító, a hőmérő, a görcsoldó, a hasmenés vagy székrekedés kezelésére szolgáló készítmény. Jó, ha van nálunk B6-vitamin is. Ezekhez jönnek még a sebellátásra használatos kötszerek, a steril mull-lapok, a sebfertőtlenítő oldat és a gumikesztyű. Részletek a www.webbeteg.hu oldalon.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49 


Copyright - Campinform.eu | 2008-2024 | All Rights Reserved! | Impresszum