2024. július 19. péntek
Emília napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

Hirdetések

Kiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2017-01-13 11:30:52

 
Folyamatosan érkeznek a kluboktól a 2017. évi programtervezetek

A tervezett programokat meg lehet nézni a Találkozók menüpont alatt a 2017- ra kattintva. Az adatbázisunkat folyamatosan bővítjük, ezért érdemes gyakran felkeresni oldalunkat. A magyar klubok közül a  BCC, DKK, MCCC valamint az MHKK  jelentette meg eddig, a jövő évi programjait. A találkozók részletes kiírásait folyamatosan teszik elérhetővé a klubok.
Amennyiben szeretne valaki programot ajánlani, azt megteheti az inform@campinform.eu e-mail címen.
2017-01-11 08:44:06
Kedves Lakóautós Társaim!

Ezúton kívánom megosztani veletek friss autópálya matricás tapasztalatomat. A csatolt pótdíjfizetési felszólítást kaptam a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ZRt.től. A felszólítást e-mail-ben azonnal megreklamáltam, csatolva a forgalmi engedélyem másolatát. Reklamációmra a szintén csatolt válasz érkezett.
Konklúzió: Ha a forgalmi szerint a jármű M1, akkor a pályadíj D1. Ezt természetesen eddig is tudtuk. Sajnos úgy tűnik, hogy a NUSZ-nál ezt valaki így, valaki másképpen értelmezi. Néhány év elteltével is nagy a zűrzavar, és ezt fel sem vállalják. Azt hittem, hogy a válaszból majd kiderül, hogy tévedtek vagy egyértelmű állásfoglalást kapok. Helyette kaptam egy jogszabály gyűjteményt. Köd, köd, köd.....
Legfőbb tanulság: Ha D1-et fizettél és jön a büntetés ne fizess, reklamálj!
Velem ez 2017-ben már nem fordul elő, mert éves D2-tőt vettem.
                                                      Mindenkinek jó utat: Viszkievicz Ferenc
A NUSZ válaszlevele itt olvasható el.
2017-01-10 10:32:01
Kiskőrösi Termálfürdő és Tanuszoda közleménye

Figyelem! Az extrém időjárás miatt a tanuszoda légterének hőfokát a fűtő berendezések nem tudják optimális hőmérsékletre felfűteni. A tanuszoda kistérségi úszásoktatásra és magánjellegű használatra alkalmatlan. A fürdő nyitva tartása azonban folyamatos.
Megértésüket köszönjük.
2017-01-06 05:53:14
A meteorológiai szolgálat országos, előrejelzése szerint a hétvégén szeles, extrém hideg idő várható: néhol akár mínusz 24 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, több helyen a maximumok is csak mínusz 10 fok körül alakulnak.
Ahhoz, hogy a szezon kezdésekor újra biztonságosan, szép állapotban indulhassunk útra kedvencünkkel, megfelelően kell gondoskodni a téli tárolásról. Ehhez kértük szakember segítséget, aki a következőkre hívja fel a figyelmünket.

 A lakókocsi, lakóautó tárolás legjobb módja a fűtött, fedett garázs, de talán erre nem mindenkinek van lehetősége, íme néhány jó tanács, hogy a tavaszi kempinges szezont problémamentesen kezdjük:

- Lehetőleg jól szellőző, erre a célra készült védőhuzattal takarjuk le a járművet. Ne "dunsztoljuk" be nem szellőző (pl. nejlon) anyaggal, mert a pára nem tud távozni és bepenészedik a jármű!
- Ha nincs lehetőség a védőhuzattal való lefedésre, rendszeresen hó- és jégtelenítsük a jármű tetejét, mivel a napközben megolvadt víz a kis résekbe, repedésekbe jutva éjszaka visszafagyva és szétrepesztve nehezen és költségesen orvosolható problémákat okozhat!
- A megfagyott víz a jármű belsejében is komoly gondokat okozhat, így vagy fagyállózzuk fel a vízrendszert (beleértve a hűtőrendszert, ablakmosó rendszert, a friss- és szennyvíz rendszert is!), vagy gondosan engedjük le a vizet a leeresztő csapokon keresztül! Még ezután is maradhat a rendszer magasabban lévő részein víz, így ajánlatos kis nyomással (pl. pumpával vagy kompresszorral) a vízcsapokból, csövekből kifúvatni a bennmaradt vizet.
- Az akkumulátorok gondozása is fontos, mivel extrém időjárási körülmények között akár az akkumulátor is szenvedhet maradandó károsodást, így a legjobb, ha inkább kiszereljük, hűvös, száraz helyen tároljuk a szezon kezdetéig és rendszeresen (1-2 havonta) teljesen feltöltjük.
- A járműveket inkább ékekkel rögzítsük, kézifékét engedjük ki, mert nagy hidegekben nemcsak a kézifék kötelek, de a fékbetétek is összefagyhatnak a fékdobbal, így akár maradandó sérülést is okozva a fékrendszerben.
Köszönjük az információkat a Kempingvilág ügyvezetőjének, Virág Józsefnek.
 
2017-01-02 11:53:27
  
 
Horvátországi találkozók

Somodi László kempinges barátunk elkészítette az 56. Europa Rally, és a 18. Adria Rally tudnivalóinak a fordítását. A „Találkozók” rovatunkban már elérhetőek a friss információk. Emlékeztetőül, az 56. Europa Rally 2017. június 1- 5. között lesz megtartva Njivice, Kamp Njivice-ben. A 18. Adria Rally 2017. június 24- július 1-ig Mali Losinj, Camping Čikat-ban kerül megrendezésre.
Somodi László vállalta, hogy a találkozóval kapcsolatos bármilyen kérdésre szívesen válaszol a somodi.laszlo@freemail.hu elérhetőségén.
 
2016-12-18 15:20:01
2016-12-15 14:52:40
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2016. novemberi kiadvány

Információk és programok a 67. F.I.C.C. Youth Rally-ról és az internetes elérés.
Részletes programot olvashatunk a 85. Imternational Rallyról, ami 2017. május 17-től 26 ig lesz Törökországban, Datça-ban. További információk a találkozóról, a hivatalos weboldalon.
2017. szeptember 30- október 9. között Taiwanon rendezik a 86. Imternational Rallyt erről is egy rövid ismertetőt olvashatunk.
Nordic Camping Rally 2017. július 9- 15-éig, melyet az SF Caravan in Kokemaki/Finland szervez.
2018-ban 40 kilométerre Berlintől Paarenben lesz a 87. International Rally, rendező a Deutscher Camping-Club e.V., akik már el is készítették a találkozó weboldalát.
88. International Rally-t Franciaországban rndrzik, rövid előzetes olvasható.
89. International Rally-t Japán rendezi 2019. szeptember 28. és október 6. között, ahiva várják a kempingezőket.
Továbbá olvashatunk még néhány rövid  cikket a kempingezés viágából.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2016. november innen letölthető.
2016-12-13 10:32:01
Szilveszter Kiskőrösön!

A szokásos módon korlátozott számmal megrendezzük Kiskőrösön a szilvesztert.
 
Van még néhány helyünk lehet jelentkezni!
 
December 27.-január 2-3.-ig, a részvételi díj 4.600,-Ft amiben minden benne van + még két gyerek is.
Az eddigi gyakorlatnak megfelelően megkapjuk a büfé előterét, amit közösen feldíszítünk.
Mindent viszek hozzá, ahogy mindig. Mindenki azt visz be amit akar enni és inni. Vacsorázni a buli előtt mindenki a lakójában szokott. Mindenkinek van asztala és ülőhelye. Buli előtt mindenki megteríti a saját asztalát. Zene számítógépről lesz.
 
Jelentkezni lehet, Treszner Máriánál DKK e-mail: treszner.m@gmail.com mobilon: 30-267-7276
2016-12-09 08:07:24
A DKK (Dunántúli Kemping Klub) 2016. évi beszámolója

Köztudott, hogy ebben az évben már cégbíróság által bejegyzett klubként működtünk. A belépő tagok létszáma meghaladta az általam feltételezett számot is. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a taglétszámmal olyan létszámú találkozóink voltak, mint más kluboknál ahol többszöröse a taglétszám. Akkora volt a taglétszámból a részvételi arány, hogy a találkozóinkon először több alkalommal le kellett korlátozni a jelentkezők létszámát. Mivel nem szívesen mondtam nemet a jelentkezőkre ezért megoldást is találtam a problémára és a továbbiakban ez alapján mindenkit tudtam fogadni.

A 2016-os évben 11 találkozónk volt, ahol 438 egységgel és 876 fővel voltunk jelen. Nagyon meg lehetünk elégedve, hiszen ezt nagyon szép eredménynek tekinthetjük.

A 2017-es év programja is meg van már, az év elején felkerül a weblapra. A következő évben is 3 új helyszínnel bővül a választék, ami remélem nagy sikert fog aratni. Természetesen a legnépszerűbb helyszíneink továbbra is megmaradnak.
A weblapunkon továbbra is ingyenes a regisztráció, a regisztrált látogatók a továbbiakban innen tudnak a klub életéről tájékozódni. Weboldalunk elérhetősége: www.dkk.lapunk.hu
A weblapon némi változás történt, ugyanis olyan sok kép készül egy-egy találkozón, hogy ennyit nem tudtam már feltölteni a képtárba ezért készítettem egy tárhelyet melynek az elérhetőségét mindig a beszámolónál lehet megtalálni.

Köszönöm minden kedves klubtagnak a találkozókon való részvételét és a sok önzetlen segítségét, amivel hozzájárultak a klub sikeres évéhez.
 
Treszner Mária DKK elnök
2016-12-07 09:46:57

 
Készült egy kisfilm a 18. Nemzetközi Adria Rally meghívójához. A film elején néhány fotót láthatunk az elmúlt évi találkozóról, majd a rendezvény helyszínét mutatják be.
Minden kempingezőt szeretettel vár a szervező Horvát Kemping Szövetség,
2017. június 24-től július 1-ig a 18. Nemzetközi Adria Rallyre.
Helyszín Mali Lošinj, Camping Čikat.
A film elindításához kattints a fenti logora.
 
2016-12-06 14:41:22
Meghívó
MCCC Karácsony
„Legyél Kalandor, Vándor, vagy Kóbor,
itt mindig vár barát és egy jó szó.”
 
Szeretettel hívunk minden tagot, illetve mindazokat, akiknek valaha is volt MCCC Klubigazolványa, vagy az MCCC-be belépni szándékozik a 2016.12.17.-én szombaton, 15:00 órakor kezdődő "Szeretet vendéglátás"-ra a Mária u. 32-34. alatti irodába.
 
MCCC elnöksége
 
Ahhoz, hogy tudjuk megközelítőleg hány fő vesz majd részt a fenti rendezvényünkön, kérjük tájékoztatásul töltsék ki az alábbi jelentkezési lapot. Ezen a találkozón lehetőség lesz tagjaink számára a 2017. évi új plasztik kártyák átvételére is.
 
Jelentkezési lap: letöltés
Áldott, meghitt adventi várakozást kívánunk!
2016-12-02 08:06:50

 
Lakóautós utazási tervek 2017-re

Örömmel tapasztaljuk, hogy az utóbbi öt évben szervezett vezetett lakóautós csoportos útjaink egyre népszerűbbek. Mostanában folyamatosan jönnek a telefonok, hogy mit tervezünk jövőre, ezért most igyekszünk mielőbb meghirdetni útjainkat. Nos, íme a kínálat:
 
Balti államok lakóautós körtúra 2017.07.02. 07.22.
Korzika lakóautós körtúra 2017.09.10- 09.26.

A részletes programot, árakat a linkekre kattintva olvashatja el.
2016-11-30 14:41:58

KÖZLEMÉNY

 
Az érdeklődés hiányára, valamint a kevés jelentkezőre tekintettel a
 
MIKULÁS NAPI TALÁLKOZÓ TISZAKÉCSKÉN ELMARAD!
 
Természetesen egyénileg lehet menni a kempingbe, a találkozóra meghirdetett áron: 4.950.-Ft/ egység/éj. Az ár tartalmazza egy lakókocsi/lakóautó helyet, gépkocsi parkolást, áramhasználatot, fürdőbelépőt. 
 
                                                                                                                          MHKK elnöksége
 
2016-11-29 08:19:08
Bogács – Márton napi libatalálkozó  2016.11.10 – 2016.11.13 
 
Az elmúlt hónapban ugyan már megtartottuk Tiszaföldváron az évadzáró találkozót, ennek ellenére ismét útra keltünk az újabb csábítás miatt. Ezúttal Bogácsra hívta tagjait az MCCC, ahol színes programokkal és finom falatokkal várták a Márton-napi Vigasságokra érkezőket, immár 16. alkalommal.  
A jelentkezettek nagy része már csütörtökön megérkezett a kempingbe. Rajtunk kívül egy lengyel klub is itt kempingezett. Olyan sokan voltunk a zordnak nevezhető időjárásban, mintha derűs nyári nap lenne. A lakótól csak néhány lépésre lévő termál medencében jól esett a kényeztető meleg vízben pancsolni, beszélgetni. 
A találkozóról részletes beszámolót írt Katona Júlia, az eseményen készült képgaléria az MCCC weboldalán érhető el.
2016-11-25 13:20:15
Kedves klubtagok!

 Immár hagyománynak mondható, hogy az év utolsó TTE találkozóját egy szekszárdi borpincében tartjuk.  2016. évi zárótalálkozó dec. 09.-én 18. órakor a Sárosdi Pincészetnél./Szekszárd Présház u.48./ lesz.  Mindenkit szeretettel várunk! Menü: hideg paraszttál, 6 féle bor, a Sárosdi pincészet által össze állított borokból. 3.300.- Ft/fő.

Jelentkezni Windné Erzsikénél lehet dec.5-ig. tel:  06/20/534 16 91

  Ui:  Süteményt szabad hozni!   
                                                                                                                             Vezetőség
2016-11-19 10:26:26
Elindult a termelés az új gyártócsarnokban
 
Átadták a Knaus Tabbert Kft. új gyártócsarnokát. A német tulajdonú, lakóautók gyártásával foglalkozó cég több millió forint beruházással bővítette nagyoroszi gyárát.  A korszerű megoldások széles körű alkalmazásával egyedi rendszert alakítottak ki a termelés hatékonyabb kiszolgálására.

Nagyoroszi. 1993-ban indult el a gyár tevékenysége, amely azóta is folyamatosan bővül. A lakókocsigyártás mellett a németországi gyártóegységek alkatrész beszállítójává vált és 2003-tól készíti a FIAT Ducato alvázra szerelt lakóautókat. Az új szerelőcsarnok létrehozását az anyavállalat jelentős kapacitásnövelési tervei indokolták. Teljes cikk a Nógrád Megyei Hírlap on-line magazinjában.
2016-11-17 07:52:41
KÖZLEMÉNY

Tájékoztatom tagságot, hogy a 2015. évi adó szja 1% felajánlásból 133.054,-Ft érkezezett a MHKK részére a NAV-hoz, melyet átutalt klubunk folyószámlájára.

A felajánlásokat ezúton is köszönjük támogatóinknak!
MHKK elnöksége
2016-11-16 08:33:35
A Dunántúli Kemping Klub az idén is Kiskőrösön rendezte meg a hagyományos Libás Találkozót. A rossz idő ellenére 59 egység vett részt a rendezvényen. Beszámolót Treszner Marcsi készítette, a találkozó képeit a klub weboldalán, valamint a beszámolóban megadott elérhetőségen lehet megnézni.
 
2016-11-15 08:10:48
A személyi jövedelemadó felajánlása 

Tájékoztatjuk a kedves Klubtársakat, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes szervétől olyan információt kaptunk, hogy az MCCC-hez a 2016. évben a személyi jövedelemadóból 20.046,-Ft összegű felajánlás érkezett.

Ez úton hálás köszönetünket fejezzük a felajánlott összegért, és természetesen jövőre is várjuk Mindnyájuk felajánlását.

MCCC Elnöksége
 
2016-11-10 14:46:37
BCC logo
BCC 2017. évi programtervezete

A Baranyai Camping Club elnöksége döntött a 2017. évi kempingtalálkozók időpontjáról, és helyszínéről. A programtervezet elérhető a klub weboldalán, valamint a campinform Találkozók 2017 rovatában. A BCC elnöksége a rendezvényeinkre mindenkit sok szeretettel vár!
2016-11-09 10:19:37


II. Kemencés Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrös


A Város Kemencéje megépülésének tiszteletére, az Önkormányzat egy városszintű közös sütés-főzést szervez a főtérre. A kiállított kemencékben kenyérlángosokat, réteseket és sült húsokat lehet sütni. A látogatóknak a helyszínen megvásárolható kóstolójegyek segítségével lehetőségük lesz végigkóstolni az elkészült finomságokat.
A fesztiválon a kézműves kirakodóvásár mellett helyi és környékbeli őstermelők, borászatok is képviseltetik majd magukat. Gyerekeknek kézműves foglalkozásokat szerveznek. Részletek a képre kattintva.
Nem mellékesen a kiskőrösi kempingben tartja a Dunántúli Kemping Klub a hagyományos Márton Napi Libás Találkozóját.
2016-10-31 17:41:53
MCCC Évadzáró Tiszaföldváron  2016.10.20- 23.

Tiszaföldvár ismét egy új helyszín a kempingtalálkozók sorában. A 12.000 lakosú Tiszaföldvár Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén a Tiszazug északi peremén a Tisza bal partján Szolnoktól déli irányban kb. 25 km távolságra fekszik. A Tisza-menti termálfürdők népszerű települései közé tartozik. Az előzetesen meghirdetett program olyan csábító volt, hogy a hét végére jelzett esős idő ellenére ismét sokan jelentkeztünk a találkozóra.
Részleteket Katona Júlia beszámolójából tudhatunk meg. A találkozó képeit az MCCC weboldalán a Fotóalbum rovatban nézhetjük meg.
 
2016-10-25 10:38:41
A Dunántúli Kemping Klub Kiskőrösön tartotta az őszi találkozóját. Az 52 egységet megmozgató találkozóról Treszner Marcsi, a klub elnöke írt beszámolót. A klub weboldalán pedig elérhető az esemény képgalériája.
 
2016-10-21 09:53:43
Indulhat a tervezés!

Elsőként a Magyar Hagyományos Kemping Klub 2017. évi kempingtalálkozói kerültek fel a campinform weboldalára. A találkozók időpontjai mellett a tervezett helyszíneket lehet megnézni. Információink szerint a klub elnöksége már megkötötte a kempingek vezetőivel a jövő évi találkozók szerződéseit.
A részletes kiírások folyamatosan jelennek meg az MHKK weboldalán, valamint a www.campinform.euTalálkozók” 2017 rovatában.
2016-10-20 10:55:35
Márton napi MHKK
A képre kattintva megjeleníthető a találkozó részletes programja.
 
2016-10-20 10:52:44
Márton napi kemping találkozót szervez a Magyar Camping Caravanning Club 2016. november 10- től 13-ig, Bogácson. A találkozó részletes programját és a jelentkezési lapot innen is le lehet tölteni.

 
2016-10-17 18:39:55
2016-10-16 13:52:26
Már most kezdődhet a tervezgetés!
 
A hosszú hétvége kellemes kikapcsolódás, és kiváló lehetőség a családi kempingezések szervezésére. 2017-ben öt, ünnepekhez kapcsolódó hosszú hétvégére számíthatunk, így érdemes már most tervezni a jövő évi kempingezéseinket.
 
Tervezett munkaszüneti napok 2017-évben:

2017. január 1. vasárnap, óévet búcsúztató buli után pihenés, azután hétfőtől munka
2017. március 15. szerda hét közepére esik, így csak aznap lesz munkaszüneti nap 1 nap
2017. április 17. hétfő, Húsvét hétfő már a péntek is munkaszüneti nap, így 4 napot lehet tervezni
2017. május 1. hétfő 3 napot lehet pihenni
2017. június 4. hétfő Pünkösd hétfő 3 nappal lehet tervezni
2017. augusztus 20. vasárnapra esik (Államalapítás ünnepe) pihenőnap
2017. október 23. hétfő, az 1956-os forradalom évfordulója 3 napot lehet kempingezni
2017. november 1. szerda Mindenszentek itt is 1 nap pihenőt kapunk
2017. december 24. vasárnap Szenteste, pihenőnap
2017. december 25. hétfő Karácsony
2017. december 26. kedd Karácsony másnapja az idei utolsó hosszú hétvége 4 nap
 
2017-ben 5 hosszú hétvégénk lesz, de ebből három lesz három napos, és kettő lesz négy napos. A szabadságunk jó megtervezésével és ütemezésével további kellemes napokat tölthetünk el a családdal, barátainkkal, itthon és a külföldi kempingekben.
2016-10-13 08:15:39
MCCC elnökségének közleménye
VÁLTOZÁS!
 
Az MCCC elnöksége döntése alapján ez év októberétől megszüntetjük a találkozókra jelentkezők névsorának közlését a honlapunkon.

Ez a változás a mindenkori találkozók megtartását nem befolyásolja.

Minden jelentkezés érvényes és elfogadott, amennyiben a jelentkezési lap elküldése után automata visszaigazolást kaptok az általatok megadott e-mail címre. Ezért rendkívül fontos, hogy a jelentkezési lapon pontosan töltsétek ki az e-mail cím rovatot!

További jó kempingezést kíván a Vezetőség!
 
2016-10-11 05:18:06
F.I.C.C. logo
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2016. októberi kiadvány

Részletes programot olvashatunk a 85. Imternational Rallyról, ami 2017. május 17-től 26 ig lesz Törökországban, Datça-ban. További információk a találkozóról, a hivatalos weboldalon.
2017. szeptember 30- október 9. között Taiwanon rendezik a 86. Imternational Rallyt erről is egy rövid ismertetőt olvashatunk.
2018-ban 40 kilométerre Berlintől Paarenben lesz a 87. Imternational Rally, rendező a Deutscher Camping-Club e.V., akik már el is készítették a találkozó weboldalát.
Továbbá olvashatunk még egy cikket a 2016. évi jármű trendekről, rövid megemlékezést Hans-Karl Sternberg-ről, valamint néhány turisztikai kiállításra hívják fel az érdeklődők figyelmét.
 Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2016 innen letölthető.
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49 


Copyright - Campinform.eu | 2008-2024 | All Rights Reserved! | Impresszum