2019. március 23. szombat
Emőke napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

HirdetésekKiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2013-08-30 09:30:00

            

Itt van az ősz, itt van újra ….

Még egy nagy neki rugaszkodás a kempingezés szerelmeseinek. Szerencsére sok kempingklub gondolkozott úgy, hogy nemcsak a nyári vakáció idejére szervezett programokat, hanem az ősz eleji kellemes nyárvégi időjárásban is szerveztek találkozókat. Ezekből a programokból adunk közre egy csokorral. Útra fel!

Szeptember 5- től több szervezett program is lesz a bel és külföldi kempingekben.

Szeptember 5- 8-ig         MHKK           szervezésében              Kirándulás Sárospatakra                                                         Sárospatak,                                       Thermálfürdő és Kemping

Szeptember 5- 8-ig         BCC             szervezésében              Őszi Találkozó

                                   Tamási,                                               Termál Motel és Kemping

Szeptember 5- 8-ig       Dahlie Rallye  szervezésében               17. Dahlie Rallye Krakkó

                                   Krakkó, PL                                          Krakowski Klub Kajakowy

Szeptember 5- 8-ig         MCCC         szervezésében                Halászléfőző verseny

                                   Szeged,                                              Újszedegi Partfürdő és Szabadstrand

Szeptember 6- 8-ig         MLK           szervezésében                 Találkozó

                                   Agárd,                                                Thermal Camping

Szeptember 7- 8-ig         BKK          szervezésében                  BKK Találkozó

                                   Agárd,                                                Thermal Camping

Ez csak az első hét programjai, folytatás következik……

2013-08-30 04:58:00

    

Rövid tájékoztató 79. FICC Rallyről

Ebben az évben a nemzetközi kempingszövetség FICC a lengyelországi Slawa településen 2013. augusztus 6- 14. között tartotta meg a világtalálkozót.

A találkozón az MCCC részéről egy sátras, kettő lakókocsis és egy lakóautós egység, az MHKK részéről pedig egy lakókocsis egység volt jelen, MAKEOS résztvevője egy apartmant foglalt. A rendezvény meghirdetett programjai rendben lezajlottak. A Magyar Camping és Caravanning Clubot két delegátus, Antal Béla István elnök és dr. Abonyi Mátyás, elnök helyettes képviselte a FICC Közgyűlésén. A MAKEOS részéről Székely Péter titkár volt jelen.

A Magyar Camping és Caravanning Club Elnöksége furcsálja, és érthetetlennek, egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyarországi kempingmozgalom szervezett tagjai kis létszámban voltak jelen a világtalálkozón. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a szervezetek és tagságuk között fokozott mértékben jelentkezik az elidegenedés, és a magyar kempingezőknek Lengyelország ma már nem „trendi” utazási cél.

A FICC hivatalos jegyzőkönyvének megérkezése után, rövidesen egy hosszabb beszámolót fogunk közzétenni képgalériával.

Dr Abonyi Mátyás

MCCC elnök helyettes

2013-08-29 10:00:00

Az Automobilklub Śląski Delegatura w Wodzisławiu Śl. (lengyel kemping klub) szeretettel meghív minden kempingezőt 2013. szeptember 20-22. között rendezendő Szezonzáró Találkozójára. A helyszín, Lengyelország,  Brenna, ul. Sportowa, Pole Namiotowe „Kotarz” Brenna Centrum. Ismerve a lengyel klubok által szervezett találkozókat, aki vállalkozik az útra, biztos jól fogja érezni magát. Néhány kép a kempingről.

2013-08-29 09:34:00


A Baranyai Camping Club találkozót tartott a Soltvadkerten, a Vadkerti tónál. A találkozóról képes beszámolót nézhetünk meg.

2013-08-28 08:28:00

Frekvenciacserék tizenkilenc digitális földfelszíni televíziós adónál.

Sok kempingező nemcsak a házát, hanem a televízióját is viszi magával a kempingezéskor. Akik a műholdas vételt választják nincs dolguk, hiszen a már jól ismert paraméterekkel tudják fogni kedvenc csatornáikat, de akik a földfelszíni vétel mellett döntenek, azoknak ajánljuk az alábbi cikket.

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket szeptemberben hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Részletek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság honlapján.

A frekvenciacserékben érintett telephelyek és a cserék időpontjai a következők:

2013-08-27 14:15:00

Hazánkban is egyre népszerűbbek az autós kamerák.

Az autós kamerák Magyarországon is egyre elérhetőbbek, így egyre többen használják őket - legalábbis ez a személyes tapasztalatunk , amire a mindennapos közlekedés alkalmával sikerült szert tenni. Aki keres, a YouTube-on olyan magyar videókat is talál, amelyek kisebb-nagyobb szabálytalanságokat örökítenek meg. Ezekből - szerencsére - kevés van, és a hazai morálból adódóan olyan komoly balesetektől sem kell tartani, amelyek Oroszországban mindennaposak. Teljes cikk a www.ipon.hu oldalon.

2013-08-26 18:51:00

ORFK: több mint nyolcezer gyorshajtó akadt fenn az ellenőrzéseken

Csütörtöktől szombatig minden traffipax figyelt, első nap a gyorsforgalmi utakon, másodikon a főutakon, a harmadikon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket vonták ellenőrzés alá a rendőrök.

A háromnapos országos ellenőrzés során 8285 gyorshajtóval, köztük 38 motorkerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A múlt csütörtöktől szombatig tartó, valamennyi megyére és a fővárosra kiterjedő közlekedésrendészeti ellenőrzés elsősorban a főbb közlekedési útvonalakra és a jelentős átmenő forgalmat lebonyolító településekre összpontosult.

Az első napon a gyorsforgalmi utakon, a másodikon a főutakon, a harmadik napon pedig a lakott területen lévő közutakon közlekedőket vonták ellenőrzés alá a rendőrök. Az akció fő célja a sebességtúllépésekkel szembeni fellépés volt, de a rendőrök minden egyéb jogsértés gyanúja esetén intézkedtek. A szabálysértőkkel szemben szankcióként helyszíni bírságot alkalmaztak, szabálysértési feljelentést tettek vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Forrás: MTI

2013-08-26 09:06:00

     

Beszámoló a Rinyamenti Találkozóról.

„Minden évben a Magyar Hagyományos Kemping Klub és a Vasi Kempingezők Egyesülete júliusban találkozót tart Nagyatádon. Sajnos kevesebben voltunk, mint előző évben, de nagyon jól éreztük magunkat erről Hujber Jenő a kemping vezetője gondoskodott”. Részletes beszámoló és a fotógaléria innen elérhető.

2013-08-24 08:13:00

Véget ért a 79. F.I.C.C. Rally.

A találkozó statisztikája alapján összesen 27 országból 468 egység 966 fő, ebből 920 felnőtt 24 fiatal és 22 gyerek vett részt. A magyar klubok részéről az MCCC 4 egység 7 felnőtt, a MAKEOS 2 egység 5 felnőtt képviselte hazánkat.

Két lengyel klub honlapján már megjelentek képek a Rallyról. A PFCC fotógalériájában külön nézhető meg a találkozó helye, nyitó ünnepség, találkozó képei, kulturális programok, fakultatív programok, F.I.C.C kongresszus, 80- jubileumi rendezvény, találkozó záró rendezvény képei.

A találkozóról egy fotógaléria jelent meg a PZM weboldalán is, a képeket Dariusz Jajko készítette.

2013-08-23 08:59:00

    

Az MHKK révfülöpi találkozójáról Mikola Pista és Györgyi küldött beszámolót. Részletek a Galériában.

2013-08-22 10:53:00

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség TISPOL akció keretében.

A rendőrség 2013. augusztus 22. és augusztus 24. között ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (European Traffic Police Network) ,,EUROPEAN OPERATION SPEED” elnevezésű fokozott ellenőrzés keretében.

Az ellenőrzés célja egyrészt a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek, gépjárművek vezetőinek kiszűrése, a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítás, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő állampolgárok kiszűrése, szankcionálása. Másrészt az érzékelhető rendőri jelenlét erősítése, a felelősségre vonás elkerülhetetlenségének demonstrálása. További feladat a jogsértések megelőzése, felderítése és megszakítása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket.

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ha traffipaxba szaladtál és érdekel, hogy mekkora büntetés várható, akkor az alábbi táblázatból megtudhatod, hogy mennyit kell fizetned a gyorshajtásért.

2013-08-21 18:55:00

Last Minute a Sárkány Apartman & Kempingben!

Lemondás miatt augusztus 25-től augusztus 27-ig felszabadult 5 db kényelmes 4 fős apartmanunk, amely 2 és 3 fő részére is igénybe vehető. Last Minute ajánlatunkban az apartmanokat most utószezoni árakon veheti igénybe!

Az apartman árai:

4 fő részére: 14 000 Ft / éj

3 fő részére: 12 000 Ft / éj

2 fő részére: 10 000 Ft / éj

Az apartman ára természetesen minden vendégünk számára tartalmazza a belépőket a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe, sőt fürdőnkbe számukra ingyenes a belépés az érkezés és az elutazás napjára is!

További információ és szállásfoglalás: Horváth Ágnes  06-70/338-5456 vagy horvath.agnes@sarkanyfurdo.hu

2013-08-19 13:52:00


Évadzáró Találkozó Pápán!

Évadzáró találkozót szervez a Camping Club KČT TJ Roznov pod Radhostem Pápán a Várkert Termál Kempingben. A találkozóra várják a magyar kempingezőket is. A találkozó meghívója és a jelentkezési lap itt elérhető. Jelentkezési határidő 2013. október 1.

2013-08-15 12:39:00


Egyszerű, ügyfélbarát megoldásokat hoz a rendeletváltozás.

A vezetési tapasztalat és az alapvető technikák elsajátításának fontosságát célozza az a változás, amely szerint az eddigi harminc kötelező óra mellett 580 kilométert is le kell vezetni „B” kategória esetében a gyakorlati vizsga feltételeként. Az augusztus 15-én hatályba lépő közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 24.) GKM rendelet több változást, de egyszerűsítést, ügyfélbarát megoldást is hoz az autósok, motorosok életébe  – adta hírül a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Részletek ITT.

2013-08-12 11:43:00

Nemzeti tanúsító védjegyek a szálláshelyek minőségi garanciájáért.

A szálláshelyek kötelező minősítésének megszűnésével új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban.A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben 5 szálláshely típusra (falusi, kemping és üdülőháztelep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minőségi garanciáját segítik elő. Részletek ITT olvashatóak.

www.kormany.hu

2013-08-12 09:14:00


Jól sikerült a XVIII. Hollakó Találkozó, amit Párkányban rendeztek, még júniusban. A találkozón készült fényképeket ITT lehet megnézni.

2013-08-09 12:35:00


Egy kis lazítás a hétvégére, ajánlom a SpongyaBob Kempingezés című rajzfilmet. Megnézéshez, kattints a képre.

2013-08-08 09:00:00

 

Még egy napot kell kibírni! Holnap estétől jön a felfrissülés!

Csütörtökön rendkívül meleg lesz: A Dunántúlon 40-41, a keleti tájakon 37-40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Tikkasztó napsütés párosulhat a rekkenő hőséghez, szinte alig lesz felhő az égen. A déli szél megélénkülhet.

Pénteken eleinte marad az egyhangú hőség, majd a déli óráktól eleinte csak az északi tájakon, később máshol is megnövekszik a gomolyfelhőzet, és északnyugat felől heves zivatarok törhetnek ki jégesővel, felhőszakadással, pusztító szélviharral. Várhatóan a késő esti óráktól zivatartól függetlenül is megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel megkezdődik a felfrissülés, a kb. 10-15 fokkal hűvösebb levegő beáramlása.

Szombaton hidegfront alakítja hazánk térségének időjárását: a gyakran erősen felhős égből többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol pár órás csendes eső is kialakulhat. Az északnyugati szél egész nap viharos lehet. A keleti tájakon még tombolhat a kánikula, ezzel szemben a Dunántúlon (annak is főleg a nyugati felén), ahová már megérkezik a hidegfront, 20 fok körüli - igazi felfrissülést adó - hőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap lassan csökken a felhőzet, igaz eleinte a keleti területeken még kialakulhat csapadék. 25-29 fok között alakulhat a csúcsérték...

2013-08-06 16:17:00


Mindenkit vár Baja!

2013. augusztus 16-20-i hosszú hétvégén szállással és vidámsággal vár minden kedves érdeklődőt - nappal vízi programokkal (kenu, kajak, vízibicikli, katamarán, 11 személyes kirándulóhajó )- este kulturális és gasztronómiai finomságokkal a grilludvarban és  víziszínpadi programokkal az Ifjúsági Szálló és Kemping Baján. A részletes programokról IDE kattintva tájékozódhat.

2013-08-05 09:53:00


Mielőtt elindul, érdemes tájékozódni….

Augusztusban is sokan indulnak el Európa különböző országaiba kempingezni. Egy kis segítséget szeretnénk adni ahhoz, hogy mindig naprakészen tájékozódhassanak a veszélyes időjárási eseményekről. A www.meteoalarm.eu portál a legszükségesebb információkat nyújtja az Európa térségében várható extrém időjárási eseményekre való felkészüléshez. Az oldal működéséről és használatáról ITT tudhat meg többet. Aktuális veszélyjelzések Európára a logora kattintva.

2013-08-03 17:00:00

Tessék választani!

Programajánló azoknak, akik még nem döntötték el, hogy hova menjenek kempingezni augusztusba. Magyar klubok kempingtalálkozói mellett ajánlunk néhány V4 országban rendezett találkozót is. A találkozók megnevezésére kattintva a részvétel feltételeit, a kemping nevére kattintva a kemping leírását lehet elolvasni.

Magyar klubok találkozói:

MHKK

Augusztus 8- 18-ig                  Nyaralás Soltvadkerten

   Soltvadkert      Vadkerti Tó Kemping

Augusztus 12- 23-ig                Nemzeti Rally

                                             Révfülöp          Napfény Kemping

MCCC

Augusztus 8- 18-ig                  Pannonhalma még egyszer

                                             Pannonhalma    Panoráma Kemping

BCC                                      

Augusztus 10- 20-ig                Augusztusi Találkozó

  Soltvadkert      Vadkerti Tó Kemping

MLK

Augusztus 16- 20-ig                Lyra Fesztivál és Virágkarnevál

                                             Debrecen       Lyra Beach Kemping

Külföldi klubok találkozói:

Augusztus 6- 14-ig                  79. F.I.C.C. Rally

                                             Sława, PL        Słoneczny Camping

Augusztus 8- 11-ig                  Frgálový Sraz

                                             Roznov pod Radhostem, CZ   Camp Sport

Augusztus 19- szept. 1-ig       10. Halcamp Rally

                                             Pisz, PL           Hotelu „ROS”

Augusztus 21- 25-ig                41. Národní sraz Autoklubu České republiky

                                              Lipová-lázně, CZ    AutoCamping Bobrovník

2013-08-01 10:30:00

    Az egyik szemem sír…

Bár örülnöm kellene, hogy végre valaki foglalkozik a kempingezés világával, de a napokban megjelent cikk olvasása után elkeseredtem, hogy megint egy olyan ember ír a MI VILÁGUNKRÓL, akinek nincs tapasztalata erről az életformáról. A jelzett cikk az Útisúgó weboldalán jelent meg 2013. július 30-án Kempingezésre fel! címmel. Végig olvasva a cikket, számtalan tévedést vehetünk észre. A cikk szerzője azt írja, hogy a kempingek száma „körülbelül 300-ra tehető”, „Attól függően, hogy milyen pluszszolgáltatásokat – például mosási lehetőség - nyújt egy kemping, természetesen az árak is változnak, egy éjszaka azonban lakókocsival, karavánnal, átlagosan 3-5000 forint között mozog”

A legnagyobb blődség mégis ez a mondat: „vannak, akik annyira élvezik ezt az életformát, hogy csak akkor mennek haza, ha már nem tudnak közlekedni, vagy amikor már kellemetlen a lakókocsiban a mínusz 10, 20 fok”.

A cikk elolvasása után, kerestem az oldal főszerkesztőjét, hogy felhívjam a figyelmét, a megjelentetett tévedésekre, hibákra. A telefont felvevő hölgy legfontosabb kérdése az volt, hogy mennyire vagyok érintett a cikkben, mikor kiderült, hogy csak észrevételem van, mint kempingesnek, rövid idő után kiderült, hogy a főszerkesztő nem érhető el.

Egyébként köszönöm a cikk írójának, hogy az „Itt tájékozódhatunk a kempinghelyekről és programokról:” felsorolásban a www.campinform.eu oldalt jelölte meg első helyen!

Igaz, hogy más kempingezéssel foglalkozó oldalon kommentár nélkül leközölték ezt a cikket, de én kérek minden „érintett” kempinges olvasót, hogy a saját tapasztalata alapján minősítse ezt az írást.

Szekeres Kálmán www.campinform.eu szerkesztő

2013-07-31 11:40:00

  Szerdán 12.30-kor zárul a digitális átállás első üteme - az NMHH és az Antenna Hungária közleménye. Az átállás érinti kempingezéskor használt berendezéseket is.

2013. július 31-én, szerdán 12.30 perckor az ország 14 megyéjében megtörténik a digitális átállás, és leáll az analóg televíziós műsorszórás. A digitális átállás elsődleges érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg műsorait fogják. A másodlagos érintettek pedig azok, akik otthonukban második-harmadik televíziókészülékükön az analóg adásokat fogják vagy a nyaralójukban, hétvégi házukban ezt a vételi módot használják. Ők július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziók többségéhez még külön set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék. A teljes közlemény ITT olvasható.

2013-07-31 08:40:00


Cseh kempinges barátaink, idei évi kempingezéseikről nézhetünk meg képeket a Caravan Club Šumperk fotógalériájából. Hradec Králové találkozó (20), Hegykői termál (34), Komárno termál (43), Lipót termál (70), Vrbno találkozó (81), galériák a címre kattintva nyithatók meg.

2013-07-29 12:49:00

 

A hétvégén rendezik Kiskunmajsán a XVII. Sör-Fürdő Fesztivált. Az augusztus 2-4 éig tartó rendezvényen változatos programokkal várják az érdeklődőket. Aki szeretne az összes programon részt venni, annak érdemes már most lefoglalni a helyét a kempingben.

2013-07-28 16:55:00

Néhány napot Püspökladányban töltött Mikola Pista és Györgyi. A kempingről és a környékről szerzett tapasztalatukat ITT lehet elolvasni.

2013-07-26 08:28:00

       Még 4 fő jelentkezését várják!

Véglegesen összeállt a szeptemberben Macedóniába-Albániába induló vezetett lakóautós túránk programja és költségvetése. A jelentkezők is szépen gyűlnek. Legnagyobb örömünkre a tavalyi erdélyi utunk valamennyi részvevője jön velünk!

A részletekről a következő linkre kattintva olvashat:
Macedónia - Albánia 2013. 09. 08 - 21.

A csoport már majdnem megtelt, már csak összesen maximum 4 fő/2 páros jelentkezését tudjuk elfogadni! Ha nem akar lemaradni, akkor várjuk mielőbbi jelentkezését a 30/9988-290 telefonon!

Üdvözlettel: Zelena Ferenc és Dezső András
Íme az út térképe:


2013-07-25 17:39:00

   Életbe lépett a III. fokozatú hőségriadó!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön egy gyenge front hatására átmenetileg gyengül ugyan a nappali felmelegedés, de a következő napokban egyre melegebb időre számíthatunk. A hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség. Éppen ezért az országos tisztifőorvos a 2013. július 23-án 00.00 órától elrendelt II. fokozatú hőségriasztást III. fokozatú hőségriadó szintre emeli 2013. július 25. 00.00 órától 2013. július 29. 24.00 óráig terjedően. Felhívja az egészségügyi szolgáltatók, a közüzemi szolgáltatók, a vállalkozások, az önkormányzatok figyelmét a hőség esetén szükséges intézkedések megtételére. Részletek a www.antsz.hu oldalon.

2013-07-25 08:51:00

    

A napozás szabályai, mire figyeljünk oda napozáskor?

A napozásnak vannak aranyszabályai, amelyeket egészségünk érdekében érdemes betartani. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a nap káros sugarai ne érjék bőrünket, hiszen ezek miatt különböző betegségek alakulhatnak ki. Részleteket  a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő, Motel Kemping Kiskunmajsa weboldalán www.jonathermal.hu olvashatunk.

2013-07-24 09:43:00

  Szerdától II. hőségriasztási fokozat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27, 28 fok körül valószínű. Ezért az országos tisztifőorvos 2013. július 24-én 00.00 órától 2013. július 26-án 24.00 óráig elrendeli a hőségriasztás II. fokozatát.

Várható minimum és maximum hőmérsékletek:

július 24. szerda:                    10, 17oC          27, 34oC

július 25. csütörtök:                12, 18oC          28, 34oC

július 26. péntek                     14, 20oC          30, 35oC

július 27. szombat:                 15, 20oC          31, 36oC

július 28. vasárnap:                 16, 21oC          32, 37oC

július 29. hétfő:                      17, 22oC          33, 38oC

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat. 

Tanácsok hőséghullám idejére ITT.

Forrás: www.antsz.hu

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36 


Copyright - Campinform.eu | 2008-2019websas.hu | All Rights Reserved! | Impresszum